AMD CPU ve GPU'lar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

İlk Ryzen'ler baş göstermeye başladığı dönem Kuzenimle aynı anda vatandan sistem topladık her şey aynı markalar RAM'lar diskler kasalar güç kaynakları. Onun sistem i5-3330 benim sistem FX-6300 çok laf etmiştim benim çekirdeğim daha fazla GHz daha yüksek daha pahalıya alıyorsun bir de cart curt. Benim FX sistem işlemci ve anakart çöp oldu tertemiz kullanmama rağmen o yeni sistem topladı i5 3.nesil sistemi bana verdi yedek olarak kenarda duruyor daha bir şey demeyeceğim.

12 yıllık işlemciyi şu anki AMD'yi yargılamak için kullanıyorsunuz.

12 yıllık işlemciyi şu anki AMD'yi yargılamak için kullanıyorsunuz.
Ben o dönemde kötüydü şuanda durumun aynı oldugunu söylüyorum. Yine tercih sebebi fazla çekirdekler üç beş kuruş daha ucuz falan hep aynı politika ile ilerledi ryzen işlemciler başarısız demiyorum 5 sene sonra i5 9400f ile r5-2600 farkını göreceğiz ryzen ölü olacak.

Ben o dönemde kötüydü şu anda durumun aynı oldugunu söylüyorum. Yine tercih sebebi fazla çekirdekler üç beş kuruş daha ucuz falan hep aynı politika ile ilerledi Ryzen işlemciler başarısız demiyorum 5 sene sonra i5 9400F ile R5-2600 farkını göreceğiz Ryzen ölü olacak.

İyice salladınız. Hatta günümüzde Ryzen'larda çekirdek daha az örneğin 7600X 6 çekirdek 130600K 14.

İyice salladınız. Hatta günümüzde Ryzen'larda çekirdek daha az örneğin 7600X 6 çekirdek 130600K 14.
Dediğim gibi bu durum her zaman aynı olmuştur yine öyle olacak zaman geçecek ve göreceğiz AMD tarafının ömrü her zaman daha kısa ve karıncalı geçiyor. ryzen ve Intel sistemlerim var yıllardır sürekli işlemci anakart değişimi sürekli güncelleme yapan birisiyim kendi tecrübem bu katılmak zorunda değilsiniz.

AMD CPU da öne geçti AM5 ile de ezmeye devam edecek. Intel anladı şu anda boş yapıyor çoklu çekirdek çıkarıyor 14 çekirdekli i5 görüyorum gülüyorum sadece. Yok 7 performans çekirdeğiymişde 7 güç tasarruf bilmem nesi saçma sapan. Telefonlar yıllarca böyle çalışıyor zaten.
Eee sormazlar mı? Bu mobil işlemcimi diye:)
Bu arada çift çekirdek yeterli diyen Intel yıllarca çift çekirdek sattı:)
AMD o zamanlar kumda oynuyordu:)

Dediğim gibi bu durum her zaman aynı olmuştur yine öyle olacak zaman geçecek ve göreceğiz AMD tarafının ömrü her zaman daha kısa ve karıncalı geçiyor. Ryzen ve Intel sistemlerim var yıllardır sürekli işlemci anakart değişimi sürekli güncelleme yapan birisiyim kendi tecrübem bu katılmak zorunda değilsiniz.

İşlemcinin ömrü size de bağlı?

Dediğim gibi bu durum her zaman aynı olmuştur yine öyle olacak zaman geçecek ve göreceğiz AMD tarafının ömrü her zaman daha kısa ve karıncalı geçiyor. ryzen ve Intel sistemlerim var yıllardır sürekli işlemci anakart değişimi sürekli güncelleme yapan birisiyim kendi tecrübem bu katılmak zorunda değilsiniz.
AMD olan tanıdıklarım bir çok teknik sıkıntı yaşadı bende o nedenle hep intel kullandım i3 i5 pentium gibi bir çok işlemci tecrübem oldu. Zamanına göre hepsi çok güzeldi.

İşlemci olarak tercih edilebilir. Ama AMD'nin ekran kartı tarafı tam bir kapalı kutu, ne çıkacağı belli değil. Şahsen paramla rezil olmak istemeyeceğim için yarın bir ekran kartı arayacak olursam ilk kriterim Nvidia'nın başına tik atmak olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı