rathma
Hectopat
- Makaleler
- 1
Driver'ı kurabildiniz mi peki ?Evet, yaptım hocam.
Driver'ı kurabildiniz mi peki ?Evet, yaptım hocam.
Hayır. Ya Allah belasını versin şu AMD'nin ya. Sabahtan beri şununla uğraşıyorum bir türlü kuramadım şu driver'ı. Lanet gelsin artık ya.Driver'ı kurabildiniz mi peki ?
Daha eski bir driver kurup deneyin lütfen.Hayır. Ya Allah belasını versin şu AMD'nin ya. Sabahtan beri şununla uğraşıyorum bir türlü kuramadım şu driver'ı. Lanet gelsin artık ya.Eki Görüntüle 586491
Bundan önceki sürümüm 20.2.1 idi. Onu kuracağım şimdi.Daha eski bir driver kurup deneyin lütfen.
Yeter, pes ediyorum. Ne yaptıysam kurulmuyor bu driver. Allah cezanı versin AMD.Daha eski bir driver kurup deneyin lütfen.
Bu çözüm yolu da işe yaramadı.DDU ile sürücünüzü kaldırın aşağıda verdiğim linkten dosyayı indiripinstall_alladlı dosyayı çalıştırın ve hepsini kurun, mevcut olanlar için "Repair" tuşunu kullanın.
![]()
Latest Visual C++ Redistributable Runtimes All-in-One Nov 2025 Download
This archive contains the latest version (July 2025) of all VCRedist Visual Studio C++ runtimes, installable with a single click by running the incluwww.techpowerup.com
Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi - Technopat Sosyal
Cevabınız için teşekkürler. Şimdi deneyeceğim. Sonucu yazarım.Yanlışım yoksa sorun Windows'ta. Bu son gelen 2004 güncellemesinde bazı klasörlerin sahiplikleri yanlışlıkla değişmiş durumda. Hatta genel olarak 2004 güncellemesi için "evlerden uzak olsun" diyebiliriz.
Eğer DDU gibi uygulamalar Registry ayarlarını değiştirip Windows'un bazı sürücü güncelleme ve cihaz arama fonksiyonlarını değiştirdiyse, Windows bu haklarını zor kullanarak ve klasör izinlerini değiştirerek geri almaya çalışıyor ve bu esnada diğer iyi niyetli uygulamaları bozabiliyor. Sanırım Microsoft, 3. parti uygulamaların bazı işleri kendilerinden daha iyi yapmalarından bıktığı için artık çözümü o uygulamaları bozmakta buldu.
Yine de şu an ben olsam şu adımları izlerdim:
1) C://AMD adlı klasörü silin.
2) DDU ve AMD sürücüsünü indirin. Bilgisayarın Internet bağlantısını kesin.
3) Güvenli modda Windows'u açıp DDU'yu sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Ayarlar sekmesinde en alt iki tane hariç her şeyi işaretleyin. Sol üstten "sürücüleri sil ve yeniden başlat" diyin.
4) Yeniden başlayınca AMD sürücüsünü de sağ tıklayıp yönetici olarak başlatın. Kurulum esnasında gelişmiş kuruluma tıklayıp "eski ayarları sil" deyin.
Kurulumu tamamlamak için PC yeniden başlayacaktır. Ondan sonra interneti yeniden bağlayabilirsiniz.
AMD Sürücüleri oldukça hassaslar. Nvidia, bir sürü fonksiyonu eklerken sandbox yöntemler kullanıyor. Mesela DSR ile sanal çözünürlükler eklerken Windows'un registry değerlerini değiştirmiyor. Yalandan bir monitör oluşturup ona sanal çözünürlük değerlerini giriyor. AMD ise VSR ile yeni çözünürlükler ekleyeceği zaman monitörün kendi scaler'ını devreye sokmak için çözünürlükleri gerçekten monitöre ekliyor (iki metodun da avantaj ve dezavantajları var). Ancak Windows bu duruma itiraz etmek isterse ediyor ki, 30 küsür yıldır işletim sistemi işinde olup hala güncelleme ile kullanıcıların dosyalarını silebilen bir firmadan bahsediyoruz
Umarım olur. Eğer yine olmazsa çözümü AMD sürücülerine değil Windows registry kayıtlarında aramamız gerekiyor. Onun için de, varsa, eski bir kaydınızı registry değerlerini geri yüklemeniz ya da dışarıdan bir registry sıfırlama işlemi yapmanız gerekiyor, ancak bunların ikisi de riskli işlemler.
Cevabınız için teşekkürler. Şimdi deneyeceğim. Sonucu yazarım.
Maalesef dediğiniz yol da işe yaramadı. Hala 192 hata kodunu almaya devam ediyorum. Ne yaptım ettim bu sürücüyü kuramadım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. En yakın zamanda kartımı satıp Nvidia karta geçiş yapacağım.
Sanırım Recep ağabeyimiz ile Ali ağabeyimizi etiketlemekten başka bir yolumuz kalmadı.@Recep Baltaş @Ali Güngör
Sanırım en iyisi format atmak olacak ama onunla da uğraşmak istemiyorum. Oyun oynarken bir sıkıntı olmuyor. Belki de Windows bir güncelleme yayınlayarak bu sorunu çözebilir. Cevabınız için tekrardan teşekkür ederim.Sorununuz Windows kaynaklı. Kesin değil ama Nvidia ile de bu hatayı almanız olası. Hatta, AMD karttan Nvidia karta geçiş yapmış olacağınız için alacağınız hatalar daha da artacaktır, çünkü şu an o Windows'un bir yerlerinde AMD'ye ait parçalar var. Şu an yaşadığınız sıkıntının donanımla kesinlikle alakası yok, o yüzden boşuna para vermeyin derim.
Asıl yapmanız gereken ya format atmak ya da registry kayıtlarınızı sıfırlamak. Format atmak hızlı ve garanti çözüm ama dosya yedekleme, programları geri yükleme gibi uğraşları var. Registry kayıtlarını sıfırlamak daha hassas bir iş ama işe yarayabilir.
Her ikisini de yapmadan önce dosyalarınızı mutlaka yedekleyin derim.
How to restore Registry from its secret backup on Windows 10 • Pureinfotech
Bu bağlantı Registry konusunda yardımcı olabilir.
dip not: bu tip büyük ayarlarla ya da formatla ilgili tavsiyeler verirken söylemekte fayda var:
1) Dosyalarınızı mutlaka yedekleyin
2) Sorumluluk her zaman size aittir
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.