AMD driver önerilen ayarlar ne işe yarıyor?

Mccree

Hectopat
Daha fazla  
Toplam 3 tane ayar öneriyor.

1. Geliştirilmiş senkronizasyonu etkinleştir.
Şu an dikey yenileme için bekle ayarını her zaman kapalı durumda kullanıyorum. Geliştirilmiş senkronizasyon ne oluyor? Açsam ne değişir?

2. VSR etkinleştir. Ne işe yarıyor? Açmalı mıyım?

3. Çözünürlük ve yenileme hızı - yerel. Bu ayarı açınca monitörüm 75Hz olmasına rağmen 60A düşüyor. AMD'nin amacı ne anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu açabilirsin, input lag azalttığını falan söylüyorlar ama pek fark göremedim ben. Oyun içi fps sayaçlarında 75fps ye sabit değilse sıkıntı çıkarmaz o ayar.

Windows 10 un ayarlarından sistem>ekran>gelişmiş görüntü ayarları>bağdaştırıcı özellikleri>monitör yerinden 75hz seçeneği monitörünü OC yapmadan var mı?

VSR: https://www.amd.com/tr/technologies/vsr kısaca SSAA dediğimiz kalite arttırma olayını simüle ediyor, açmana gerek yok. Sistem özelliklerini belirtir misin?

Son düzenleme:
Bunu açabilirsin, input lag azalttığını falan söylüyorlar ama pek fark göremedim ben. Oyun içi fps sayaçlarında 75fps ye sabit değilse sıkıntı çıkarmaz o ayar.

Windows 10 un ayarlarından sistem>ekran>gelişmiş görüntü ayarları>bağdaştırıcı özellikleri>monitör yerinden 75hz seçeneği monitörünü OC yapmadan var mı?

VSR: https://www.amd.com/tr/technologies/vsr kısaca SSAA dediğimiz kalite arttırma olayını simüle ediyor, açmana gerek yok. Sistem özelliklerini belirtir misin?
AMD driverından FPSi 80e kitledim. Daha fazlasına ihtiyacım yok.

Monitör bağdaştırıcı ayarlarında 60hz ve 75hz seçenekleri var. OC olayını bilmiyorum bile. Monitör 1440x900 75hz VGA. HDMI to VGA dönüştürücü ile kullanıyorum.

H110D3A
G4560
1X8GB DDR4 2133mhz
RX550 2GB

Hiçbir ayarı açmama gerek yok sanırım.

Son düzenleme:
AMD driverından FPSi 80e kitledim. Daha fazlasına ihtiyacım yok.

Monitör bağdaştırıcı ayarlarında 60hz ve 75hz seçenekleri var. OC olayını bilmiyorum bile. Monitör 1440x900 75hz VGA. HDMI to VGA dönüştürücü ile kullanıyorum.

H110D3A
G4560
1X8GB DDR4 2133mhz
RX550 2GB

Hiçbir ayarı açmama gerek yok sanırım.
Oynadığın oyunları bilmiyorum ancak örnek olarak CSGO verirsek yüksek FPS input lagı azaltır, bu ekran kartının frameleri sıralaması vs ile alakalıdır. Oyunlarda kare hızını sınırlamak sanılanın aksine sıkıntı çıkarır. Tabi rekabetçi bir oyun oynamıyorsan sen bilirsin.

3. ayar dışındakileri açabilirsin. VSR yi kullanır mısın bilmem ama belki eski bir oyun oynarken SSAO olarak kullanırsın. detaylı bilgi için üstte arkadaşın attığı forum sayfasını okuyabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı