AMD ekran kartı sürücülerini kurarken bilgisayarın kapanması

Archura

Centipat
Merhabalar...

Başlıkta da belirttiğim gibi RX5700 ekran kartım var onun sürücülerini kurarken bilgisayar kapanıyor. Bildiğiniz çöküyor. Sonra Power tuşuna bastığımda anakart ekranında takılı kalıyor. Daha düşük bir ekran kartı (Radeon HD6570) takıyorum onun sürücülerini yüklüyorum sorun olmuyor. Bunun nedeni nedir acaba bilginiz var mı? Neyden kaynaklanıyor olabilir? Anakart mı desteklemiyor? Ekran kartında mı problem var? Yeni topladım PC'yi. Hangisi ise onu garantiye göndereceğim.

Sistem özelliklerim

• Anakart: Gigabyte B450M S2H (rev 1.0) BIOS sürümü ise F50 en son sürüm
  • RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM
  • İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12NM İşlemci
  • PSU KASA: Thermaltake Versa J24 RGB 650W 80+ Tempered Glass Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
  • EKRAN KARTI: Gigabyte Radeon RX 5700 Gaming OC 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
  • SSD: Adata 240GB SU650 M.2 SSD (550 MB Okuma / 500 MB Yazma)

Uyguladığım yöntemleri söyleyeyim.

• BIOS eski sürümüne getirdim default ayarlarda yine çözülmedi.
  • Win 10 en son sürümünü kurup denedim yine olmadı.
  • Win 7 denedim yine olmadı.
  • Ekran kartının eski sücülerini yüklerken de aynı problem yaşadım. Kurarken kapandı.
  • Monitör eski olduğu için HDMI to VGA kullanıyordum. TV 4K ona taktım dönüştürücü olmadan HDMI ile yine başarısız.
Teorim: Anakart ekran kartı PCI slotu uyuşmadığı için olabilir mi? Anakart gen3 PCI slot. Ekran kartı ise PCI gen4 Slot'lu

Yardımlarınız bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim sürücüler zaten sorunlu sen de bu sorunlu sürücülerle dönüştürücü kullanıyorsun. Düzgün bir monitör al tavsiyem. BIOS güncel kalsın. Chipset sürücüsünü de mutlaka kur.

Pci slot'un teknoloji farkı ile alakası yok.Sorun HDMİ kablosundan olabilir, başka bir tanesi ile deneyin veya amd sürücü kaynaklı da olabilir.Birkaç eski sürümünü deneyin belki onlar çalıştırır.20.1.2 gibi örnek veriyorum.

Kardeşim sürücüler zaten sorunlu sen de bu sorunlu sürücülerle dönüştürücü kullanıyorsun. Düzgün bir monitör al tavsiyem. BIOS güncel kalsın. Chipset sürücüsünü de mutlaka kur.
Chipset sürücülerini kuruyorum öncesinde. Umarım sorun monitör yada dönüştürücüdür sadece. Çünkü bu problemden bayağı sıkıldım.

Teşekkürler cevabınız için.
Pci slot'un teknoloji farkı ile alakası yok.Sorun HDMİ kablosundan olabilir, başka bir tanesi ile deneyin veya amd sürücü kaynaklı da olabilir.Birkaç eski sürümünü deneyin belki onlar çalıştırır.20.1.2 gibi örnek veriyorum.
Haklısınız teknoloji farklı ile alakası yok. Onu bildiğim için bu şekilde sistem topladım. Ama başka bir şey aklıma gelmiyor. Yeni topladığım bilgisayar neden problem çıkar. Anlam veremiyorum. Umarım dediğiniz gibi sadece dönüştürücüdendir. Eski sürücülerini yüklerken de problem oluyor.

Teşekkür ederim cevabınız için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı