Archura
Centipat
Merhabalar...
Başlıkta da belirttiğim gibi RX5700 ekran kartım var onun sürücülerini kurarken bilgisayar kapanıyor. Bildiğiniz çöküyor. Sonra Power tuşuna bastığımda anakart ekranında takılı kalıyor. Daha düşük bir ekran kartı (Radeon HD6570) takıyorum onun sürücülerini yüklüyorum sorun olmuyor. Bunun nedeni nedir acaba bilginiz var mı? Neyden kaynaklanıyor olabilir? Anakart mı desteklemiyor? Ekran kartında mı problem var? Yeni topladım PC'yi. Hangisi ise onu garantiye göndereceğim.
Sistem özelliklerim
Uyguladığım yöntemleri söyleyeyim.
Yardımlarınız bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Başlıkta da belirttiğim gibi RX5700 ekran kartım var onun sürücülerini kurarken bilgisayar kapanıyor. Bildiğiniz çöküyor. Sonra Power tuşuna bastığımda anakart ekranında takılı kalıyor. Daha düşük bir ekran kartı (Radeon HD6570) takıyorum onun sürücülerini yüklüyorum sorun olmuyor. Bunun nedeni nedir acaba bilginiz var mı? Neyden kaynaklanıyor olabilir? Anakart mı desteklemiyor? Ekran kartında mı problem var? Yeni topladım PC'yi. Hangisi ise onu garantiye göndereceğim.
Sistem özelliklerim
- Anakart: Gigabyte B450M S2H (rev 1.0) BIOS sürümü ise F50 en son sürüm
- RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM
- İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12NM İşlemci
- PSU KASA: Thermaltake Versa J24 RGB 650W 80+ Tempered Glass Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
- EKRAN KARTI: Gigabyte Radeon RX 5700 Gaming OC 8 GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
- SSD: Adata 240GB SU650 M.2 SSD (550 MB Okuma / 500 MB Yazma)
Uyguladığım yöntemleri söyleyeyim.
- BIOS eski sürümüne getirdim default ayarlarda yine çözülmedi.
- Win 10 en son sürümünü kurup denedim yine olmadı.
- Win 7 denedim yine olmadı.
- Ekran kartının eski sücülerini yüklerken de aynı problem yaşadım. Kurarken kapandı.
- Monitör eski olduğu için HDMI to VGA kullanıyordum. TV 4K ona taktım dönüştürücü olmadan HDMI ile yine başarısız.
Yardımlarınız bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: