AMD ekran kartları çok ısınıyor mu?

Skylex09

Centipat
Daha fazla  
AMD'nin 7800 XT veya 7900 XT gibi modelleri soğutma açısından NVIDIA'nın RTX 3080 Ti veya RTX 4080 Ti gibi modellerinden iyi midir? Yoksa AMD mi almalıyım? AMD kullanan veya deneyimlemiş arkadaşlar varsa açıklayabilir mi?

Soğutma açısından NVIDIA vs. AMD diye bir şey yok. Ekran kartı soğutmalarını ASUS, MSI, Gigabyte gibi markalar tasarlar. İki tarafta da çok para verirsen güzel soğutma performansı elde edersin.

RTX 3000'ler, 4000'ler, AMD 7000'ler falan eskidi ayrıca. Alacaksan AMD'nin RX 9000 serisinden veya NVIDIA'nın RTX 5000 serisinden modellere bak.

Soğutma açısından NVIDIA vs. AMD diye bir şey yok. Ekran kartı soğutmalarını ASUS, MSI, Gigabyte gibi markalar tasarlar. İki tarafta da çok para verirsen güzel soğutma performansı elde edersin.

RTX 3000'ler, 4000'ler, AMD 7000'ler falan eskidi ayrıca. Alacaksan AMD'nin RX 9000 serisinden veya NVIDIA'nın RTX 5000 serisinden modellere bak.

Hocam peki soğutma ve performans açısından en iyisi MSI mı sizce?

Hocam peki soğutma ve performans açısından en iyisi MSI mı sizce?
Her markanın iyi soğutan modeli ve görece düşük soğutan modeli vardır. Fiyatları kullandıkları soğutma bloklarının tipine, kullandıkları mayeryale göre değişiyor.
Tabi bir de kasanızın soğutma sistemi de önemli faktör.

Şahsen ben RTX4070S Palit dual kullanıyorum. 3 fanlı modellere göre soğutması zayıf fakat kullandığım kasa kaliteli soğutmaya sahip. 10 fan kullanıyorum. 3 fan altta ekran kartına serin hava üflüyor bu sayede ekran kartından kaliteli bir soğutmaya ihtiyaç duymuyorum.

En üst kaliteli soğutucuya sahip bir ekran kartı alsanız da eğer kasanızın hava akışı kötü ise ekran kartınızdaki o kaliteli soğutucu bloklar hiç bir işe yaramayacaktır.

Sanırım konuyu özetleyebildim. Bu arada 5000 serisinden giriş seviyesi bir kart alacağınıza o paraya ikinci el temiz alt model fakat üst sınıf bir kart almanız daha iyi olacaktır. Sıfır giriş seviyesi alacağınız kartın ömrü uzun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı