AMD Ekran kartları ile render almanın yolu yok mu?

yunusebaran

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i9-13900K – RTX 4070 Ti Super – 32 GB 5600MHz DDR5 RAM
Meslek
3D CAD Jewelry Designer and Environment Artist
Arkadaşlar, KeyShot programında AMD ekran kartıyla render almak mümkün mü? Örneğin Blender'da ZLUDA gibi araçlar kullanılarak AMD GPU'larla render yapılabiliyor. KeyShot ya da başka bir program için de benzer bir çözüm var mı? Ya da ZLUDA her programa entegre edilebilir mi?

Şu CUDA bağımlılığı gerçekten can sıkıcı...

AMD karta yeni geçiş yapmış birisi olarak ben de bu durumdan endişeliyim bilen birisi cevaplasa çok güzel olur gerçekten.

AMD karta yeni geçiş yapmış birisi olarak ben de bu durumdan endişeliyim bilen birisi cevaplasa çok güzel olur gerçekten.
Bundan iki sene önce çalıştığım yerde AMD ekran kartlı bir sistem kullanma deneyimim oldu. Profesyonel olarak 3D modelleme ve render işleri yapmaktayım. O dönemde, sistemde AMD RX 6600 XT ekran kartı bulunuyordu ve ZLUDA'nın stabil bir sürümü yeni yayınlanmıştı. ZLUDA'yı Blender ile entegre ederek AMD GPU'mu kullanmayı denedim, ancak maalesef bu girişim başarılı olmadı. Bu yüzden, NVIDIA 4080 GPU'lu bir sistem aldırtmıştım.

Ne yazık ki, bu tür uyumluluk sorunları sadece Blender ile sınırlı değil; V-Ray, Keyshot ve FluidRay gibi diğer önde gelen yazılımlarda da benzer problemler yaşanmakta. Bununla birlikte, Unreal Engine'de durum biraz farklılık gösteriyor. AMD GPU kullanarak Unreal Engine'de bir proje geliştirdiğinizde, projeye NVIDIA'nın DLSS teknolojisini ekleyemiyorsunuz; yalnızca AMD'nin FSR teknolojisini kullanabiliyorsunuz. Buna karşılık, NVIDIA GPU ile geliştirilen projelerde hem DLSS hem de FSR desteği mevcut. Bu asimetri, sektörde NVIDIA'nın dominant konumunu pekiştiren bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

Netice itibarıyla, profesyonel yazılım dünyasında AMD GPU'lar, büyük ölçüde CUDA desteğinin yaygınlığı nedeniyle, henüz NVIDIA'ya rakip olabilecek bir konuma ulaşamamıştır. Ulaşsa devrim olur şahsen AMD'nin oynaması gereken alan burası diye düşünüyorum NVIDIA'nın tekel olmasının nedeni bu. Şu eksik CUDA çekirdeği mevzuları geçtikten sonra bende "paşa paşa" RTX 5090 alacağım çünkü rakipsiz...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı