AMD, Eski Ekran Kartlarına Sürücü Desteğini Kesiyor

Dostum RX 580 driver desteğini kesmedimi AMD zaten her güncellemede optimizasyon sorunu vs oluyor internetten FPS testlerine bakıp gelmişsin evet FPS'i daha iyi veriyor ama stabil değil AMD kartları.

Bakıp gelmedim zaten kullandığım için biliyorum ya 570 olanını kullanıyordum. GTX 1650 de gayet de alınır. Hatta çıktığı zaman 1650 daha iyiydi dediğim şu yükseltmeyeceksen ileriyi düşünerek alabilirsin. Ama özgürsün fikrimi belirttim olay bu yani.

Konuyu ne uzattiniz anlamadim ki. 580'deki 8 GB VRAM hiçbir isime yaramayacakti. Elimdeki kart bu ne yapayim? 580 ile sadece oyun oynamaya devam edebilecektim. Su anda yapay zeka ile de uğraşabiliyorum, render da alabiliyorum. Sadece CUDA çekirdekleri bile daha ustun kiliyor 580'e gore.

Dediklerin şeyler uyuşmuyor. Ben sana 580 al veya hata yaptın mı dedim? Yazıyorsun adama teknoloji deyince bu kartta aklına DLSS FSR mı gelecek? Evet o gelecek dedim. Devri artık bitmiş kartları övmek bitti artık değil mi?

@Weeping Angel @Floppy

Hiç uzatmaya gerek yok. Konuşulan kartlar eski nesil kartlar. AMD zaten fişi çekti. Çekmeseydi ne olacaktı hiçbir şey. En azından destek verilmediği halde RX 500 serisi diye yazmayacak. Şu an yeri gelecek şöyle bir haber duyacağız tabii ömrümüz yeterse. "NVIDIA RTX 4000 serisinden sürücü desteğini kesti" o zaman da mı bu tartışmalar çıkacak yani?

Bakıp gelmedim zaten kullandığım için biliyorum ya 570 olanını kullanıyordum. GTX 1650 de gayet de alınır. Hatta çıktığı zaman 1650 daha iyiydi dediğim şu yükseltmeyeceksen ileriyi düşünerek alabilirsin. Ama özgürsün fikrimi belirttim olay bu yani.

2023 de driver desteğini de kesti almak saçmalık olur Alan Wake 2 de 0 FPS oynamak istiyorsan yapacak bir şey yok arkadaşın dediği gibi ne dediğini bilmiyorsun çok saçma uzadı.

@Weeping Angel @Floppy

Hiç uzatmaya gerek yok. Konuşulan kartlar eski nesil kartlar. AMD zaten fişi çekti. Çekmeseydi ne olacaktı hiçbir şey. En azından destek verilmediği halde RX 500 serisi diye yazmayacak. Şu an yeri gelecek şöyle bir haber duyacağız tabii ömrümüz yeterse. "NVIDIA RTX 4000 serisinden sürücü desteğini kesti" o zaman da mı bu tartışmalar çıkacak yani?
evet :D

Dediklerin şeyler uyuşmuyor. Ben sana 580 al veya hata yaptın mı dedim? Yazıyorsun adama teknoloji deyince bu kartta aklına DLSS FSR mı gelecek? Evet o gelecek dedim. Devri artık bitmiş kartları övmek bitti artık değil mi?

Övmüyorum zaten övdüğümü nereden çıkardın zamanında rakip olan kartlar bunlar. Birbiriyle kıyasladım ne var bunda AMD kart NVIDIA'dan iyi olma ihtimâli olamaz mı?

"RX 580 8 GB GTX 1650 Super 4 GB'dan şu an daha iyi" dediğin için yazdım arama geçmişini tahmin edeyim RX580 vs GTX 1650 Super FPS test.

Bak dostum NVIDIA da hatalı sürücü çıkarıyor. Karşı firmayı bu kadar iyi lanse etme. AMD'nin sürücülerinde hata yaşamayanlar da var. NVIDIA'nin sürücülerinde de sen hata yaşamazsın diğeri yaşar bu iş hep böyle olacak. Sürücüler bir destek ile gelmediği için (ekran kartı dışında) illaki bir kısım hata yaşar. Ancak bu AMD'nin NVIDIA'dan iyi olduğunu açıklamaz.

@Weeping Angel @Floppy

Neden uzadigini anlamis degilim zaten. Iyi ki Nvidia tercih etmisim dedim fanboy oldum.

Bak dostum NVIDIA da hatalı sürücü çıkarıyor. Karşı firmayı bu kadar iyi lanse etme. AMD'nin sürücülerinde hata yaşamayanlar da var. NVIDIA'nin sürücülerinde de sen hata yaşamazsın diğeri yaşar bu iş hep böyle olacak. Sürücüler bir destek ile gelmediği için (ekran kartı dışında) illaki bir kısım hata yaşar. Ancak bu AMD'nin NVIDIA'dan iyi olduğunu açıklamaz.

Dostum yaklaşık 7 sene NVIDIA kullandım 3 farklı ekran kartı sadece 3 ay AMD kullandım bilgisayardan bezdim o derece söyleyeyim zaten foruma göz gezdirirsen AMD'den pişman bir sürü adam var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı