AMD fanboyluğu

Intel'in 10. nesil stok eritme indirimleri yüzünden fiyatlar güzel, bu indirimlerden önce aylardır AMD daha iyiydi. Ryzen 3000 serisi Intel 9. nesile cevap olarak çıkmıştı biraz geçmişe yönelik araştırma yapsanız bence bu soruların cevabını bulabilirsiniz.

"Neden Intel almadın" diyen arkadaşlara soralım ben o dönem Intel anakart alsam şu an 9. nesil kullanıyordum, 9. nesil sizce nasıl? 3600 yerine 9400F alır mısınız? Almazsınız. 10400F geldiğinde uzun bir süre satmadı, 3600 1100-1200 TL'den satılıyordu çünkü. Şimdi R5 3600 1600 TL oldu, 10400F ise 1200 TL.

Almayın demiyorum alın zaten ama yakında stokları bitecek ve 11400F fiyatları geçerli olacak.

Mantıklı 9400F alıp o sokette takılı kalacaktın şimdi 5600X bile takabilirsin. Intel fiyat kırmasa 10. nesilde satmazdı. Intel allahından bulsun bana 7. nesilde attığı kazığı ömür boyu unutmayacağım.

Sorman hata. Oyun tarafında i3 10100F R5 3600'den iyi falan değil ve tabii ki AMD'nin üstün olduğu tonlarca özellik var. Zaten denk seviye işlemciler bile değil. Arada uçurum gibi fiyat farkı var. Arkadaşınız en doğru olanı yapmış. Burada boş yapıp buraya bu kadar saçma bir konu açan sizsiniz. Sadece aradaki fiyat farkına bakarak bile böyle bir konu açmanızın saçma olduğunu anlayabilirsiniz.

Olay 10400'e geldi fakat okumadığınız o kadar belli ki.

Hem ucuzlar hem kaliteliler artık Intel devri bitti ayrıca AMD anakartlarda ucuz.

Intel devri bitti mi? Gördüğüm en saçma yorum Intel'le AMD yıllardır rekabet içindeler önceden Intel kraldı şu an AMD geri döndü sence Intel AMD'yi salıp bırakacak mı? Intel'ler şu an daha ucuz neye göre ucuzlar?

Mantıklı 9400F alıp o sokette takılı kalacaktın şimdi 5600X bile takabilirsin. Intel fiyat kırmasa 10. nesilde satmazdı. Intel allahından bulsun bana 7. nesilde attığı kazığı ömür boyu unutmayacağım.

Ellerinde kaldı yoksa 10600K'ları 3000 TL'den 1600-2000 seviyesine çektiler başka türlü yaparlar mı böyle indirim? Ürünler bütün yıl raflarda beklerse ne olur? İndirim gelir. 7. nesile hiç girmiyorum Intel'in en rezil yılı. 8. nesil ile topladılar ama anakart desteği olmadıktan sonra ne anlamı var...

Ben 3600 aldım 10400F yerine, niye aldım? Dedim belki render falan o işlere girebilirim, ileride upgrade yapmak istersem daha kolay, RAM sınırlaması yok diye aldım. Bu kadar.

Intel devri bitti mi? Gördüğüm en saçma yorum Intel'le AMD yıllardır rekabet içindeler önceden Intel kraldı şu an AMD geri döndü sence Intel AMD'yi salıp bırakacak mı? Intel'ler şu an daha ucuz neye göre ucuzlar?

Evet şimdi fark ettim orada biraz abartmışım Intel devri bitmedi ancak şu an AMD önde Intel her yıl soket değiştiriyor bu yüzden ileriye dönük değil.

Not: Hocam şu an ders çalışıyorum sizle bu konuyu konuşmak isterim.

Olay 10400'e geldi fakat okumadığınız o kadar belli ki.

Fark ettiyseniz ben o konuşmaya hiç dahil olmadım ki zaten şu an 3600 10400F'e göre daha alınası durumda. Basma kalıp sözler tercih etmezseniz sevinirim. Biraz daha farklı sözlere yönelin lütfen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı