AMD fanboyluğu

Benim düşüncem düşük ve orta bütçede oyun için AMD işlemci şu an alınmamalı. Şu an dememin sebebi AMD'den şu anlık ucuz olması eğer örneğin 10700F ile 5600X aynı fiyat olursa ileride o zaman AMD almak çok daha doğru olacaktır.

Zaten bana göre marka savunuculuğu yapmak tamamen saçma. AMD bana satışlardan prim vermiyor bugün bütçeme-kullanım amacıma uyduğu için 5600X aldım***. Açıkçası yarın yeni PC toplayacak olsam sıfırdan bakardım en uygunu alırdım, kaldı ki iş bilgisayarım Intel. İnsanların markaları babalarını oğlu gibi savunmasını oldum olası saçma buldum. Şimdi ben burada 10 kişiyi Intel'den vazgeçirip AMD aldırtsam AMD madalya mı verecek, 3 kişiye iPhone aldırsam Apple para mı verecek :D.

***: Aslında benim olayım biraz daha karmaşık 6 ay önce 3400Gli almıştım, o işlemciyi idareten kullanmış bütçem olunca 5600X aldım. 1 ay sonra da 3400G ile başka bir sistem toplayacağım.

Zaten bana göre marka savunuculuğu yapmak tamamen saçma. AMD bana satışlardan prim vermiyor bugün bütçeme-kullanım amacıma uyduğu için 5600X aldım***. Açıkçası yarın yeni PC toplayacak olsam sıfırdan bakardım en uygunu alırdım, kaldı ki iş bilgisayarım Intel. İnsanların markaları babalarını oğlu gibi savunmasını oldum olası saçma buldum. Şimdi ben burada 10 kişiyi Intel'den vazgeçirip AMD aldırtsam AMD madalya mı verecek, 3 kişiye iPhone aldırsam Apple para mı verecek :D.

***: Aslında benim olayım biraz daha karmaşık 6 ay önce 3400GLI almıştım, o işlemciyi idareten kullanmış bütçem olunca 5600X aldım. 1 ay sonra da 3400G ile başka bir sistem toplayacağım.

Hocam bazı kişiler kendisinin sahip olduğunu savunmayı çok seviyor örneğin ben i5 9400F kullanıyorum zamanında çok iyi işlemciydi ancak aldıktan 2 3 ay sonra 10400F çıktı pişman oldum şu an 9400F 10400F ile aynı fiyatta ben neden 9400F alın diyeyim ki?

Döviz olarak bakıldığı zaman AMD toplamanın hiçbir mantığı yok. Ev kullanıcısı 8K render almaz. Overclock yapmaktan herkes anlamaz. Şurada AMD aldım mutluyum yazanların hepsi parayı basıp aldığı için savunuyor. Dolar bazından her türlü Intel F/P. AMD kullananlar bütün bilgisayar kullanıcılarının OC ve donanım konusunda çok iyi olduğunu zannediyor.

Ben önce 3600XT, sonra 5600X aldım, ikiside benim sistemimde 10400F'den iyi performans veren işlemciler. Neden? Çünkü ben hızlı RAM kullanıyorum, oynadığım oyunlar frekansa, Cache miktarına ve RAM hızına önem veriyor. Hoş 5600X ile RAM hızımı 200 MHz düşürmek durumunda kaldım farklı bir işlemci olduğu için tekrardan ince ayar yapmam ve BIOS güncellemeleri beklemem gerek fakat sonuç olarak 3600-3800 MHz bellek kullanmak var 2666 MHz kullanmak var arada dağlar kadar fark var.

Ben önce 3600XT, sonra 5600X aldım, ikisi de benim sistemimde 10400F'den iyi performans veren işlemciler. Neden? Çünkü ben hızlı RAM kullanıyorum, oynadığım oyunlar frekansa, Cache miktarına ve RAM hızına önem veriyor.

3600XT ile i5 10400F arasında fark yok ikisi de eşit işlemciler 5600X zaten 10400Fden daha iyi bir işlemci.

Lütfen bir fikriniz yoksa boş yorum yazmayın, burada hangisinin iyi olduğunu tartışıyoruz siz şaka falan değil mi bu yazmışsınız boş yapmayın hocam.

Sorman hata. Oyun tarafında i3 10100F R5 3600'den iyi falan değil ve tabii ki AMD'nin üstün olduğu tonlarca özellik var. Zaten denk seviye işlemciler bile değil. Arada uçurum gibi fiyat farkı var. Arkadaşınız en doğru olanı yapmış. Burada boş yapıp buraya bu kadar saçma bir konu açan sizsiniz. Sadece aradaki fiyat farkına bakarak bile böyle bir konu açmanızın saçma olduğunu anlayabilirsiniz.

3600XT ile i5 10400F arasında fark yok ikisi de eşit işlemciler 5600X zaten 10400Fden daha iyi bir işlemci.

3600XT, 10400F'den daha hızlı bir işlemci. En azından RAM'lere OC yapıldığı sürece öyle. Hızlı RAM'ler ile 3600XT, 10600K hızına yaklaşıyor. 10600K'ya RAM OC yaparsanız daha iyi tabi ama 3600XT'nin dengi 10400F değil.

3600XT, 10400F'den daha hızlı bir işlemci. En azından RAM'lere OC yapıldığı sürece öyle. Hızlı RAM'ler ile 3600XT, 10600K hızına yaklaşıyor. 10600K'ya RAM OC yaparsanız daha iyi tabii ama 3600XT'nin dengi 10400F değil.

Burada OC'den bahsetmiyoruz stok olarak 10400F ile 3600XT eşitler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Döviz olarak bakıldığı zaman AMD toplamanın hiçbir mantığı yok. Ev kullanıcısı 8K render almaz. Overclock yapmaktan herkes anlamaz. Şurada AMD aldım mutluyum yazanların hepsi parayı basıp aldığı için savunuyor. Dolar bazından her türlü Intel F/P. AMD kullananlar bütün bilgisayar kullanıcılarının OC ve donanım konusunda çok iyi olduğunu zannediyor.

Tamamda ne zamandan beri neyin iyi neyin kötü olduğunu cahil belirliyor?
Burada OC'den bahsetmiyoruz stok olarak 10400F ile 3600XT eşitler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

XMP bile açamayan bir işlemci ile her türlü OC desteği veren bir işlemciyi stok kıyaslamak ne kadar adil peki? Verdiğin kaynak stok deyip geçmiş hiçbir RAM bilgisi yok. Ben kendi yorumumda özellikle benim sistemimde hızlı RAM kullandığımı ve bu sayede daha hızlı çalıştığını belirttim..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı