Amd FX-4100 + Asus M5A78L LE Sistem

  • Konuyu başlatan ilker
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 4B
I

ilker

Ziyaretçi
Merhabalar AMD FX 4100 işlemci, Asus M5A78L LE anakart ve Corsair Vegeance 4GB DDR3 bellek almayı düşünüyorum. Eski sitemim :

Intel Core 2 Duo E4300
MSI P4M890 Anakart
2GB DDR2 Bellek

Öncelikle 3 tane sorum var. Bu eski sistemime yukarıda yazan işlemci, anakart, RAM 3'lüsünü alsam mı daha iyi performans olur ? Yoksa eski sisteme Sapphire 7770 mi alsam daha iyi olur ? Yeni seçtiğim 3'lü iyi mi ve de 450 Watt güç kaynağıyla çalışır mı? Recep abiden de yanıtlar bekliyorum :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçem fazla yok, 400-450 TL'ye anakart, işlemci, RAM değiştirmeyi düşünüyırum. FX-4100 iyi midir ? Asus'un o anakartı performans artışı sağlar mı ? Ekran kartı olarak da HD5570 var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Seçtiğin anakart çok kötü, benim önerim ASUS M5A97 R2.0 . Şimdilik işlemci, RAM ve anakart değiştirirsin sonra da güç kaynağı ve ekran kartı alırsın.
 
Öncelikle Sapphire HD 7770'i 450 Watt sağlam bir güç kaynağı ile sıkıntı yaşamadan kullanabilirsin.

Ben 350 Watt dandik bir güç kaynağı ile HD 6850'yi azcık sıkıntı yaratsa da çalıştırmıştım :D Nasıl oldu bende bilmiyorum .D


Eğer amacın oyun oynamak ise ilk önce ekran kartı ile başla sistemi yükseltmeye ancak ekran kartından tam performans alamayacaksın bunu unutma.

İleride mutlaka anakart-işlemci-ram 3'lüsünü değiştirmen gerek.


Ben Sapphire HD 6850'yi 770 yonga setli bir anakartla kullanırken 970 yonga setli bir anakart ile değiştirdim. Programlardaki performanstan tut oyunlardaki performansa çok iyi bir performans artışı sağladı.


Aceleye getirme sakın. Paranı biriktir adam gibi donanımlar al. İleride tekrar değiştirmek zorunda kalırsın.

Bu arada FX 4100 kullanıyorum. Sıcaklıktan tut performansa hiç sıkıntı yaratmadı. Gayet iyi.
O işlemciden FX 4100'e geçince zaten kendini uzayda hissedersin.
 
Oyunlarda falan hep aynı performans gösterir. Aradaki tek fark Overclock yapmaya daha dayanıklı, ve daha yeni bir anakart, daha yeni bir anakart olmasının özelliği biraz daha uzun ömürlü olması, Bütün anakartların 2 yıl garantisi var zaten.
 
Bak o 3'lü çok önemli diyoruz. Yeteri kadar paran yoksa hiç girişme. İleride daha iyi donanımlar takmaya kalkışırsan darboğaz yapar.

Şimdilik var olan paran ile kendine güzel bir ekran kartı al. Güç kaynağının sorun yaratmayacak düzeyde güç harcayan ama.

Daha sonra 3'lü için yeteri kadar para biriktir ve değiştir.


Sen daha elinde olan parayı bile yazmıyorsun bize. Nasıl anlatalım derdimizi :D Belki senin 2 bin lira paran var. Belki de 100 liran. Netlik getir biraz :D
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı