AMD FX-4100 işlemcili bilgisayara AMD HD7870 takılır mı?

ESDinler

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Merhabalar. Yakın zamanda ekran kartım bozuldu. 2. el piyasasında uygun fiyata AMD HD7870 ekran kartı buldum. İşlemcim başlıkta belirttiğim üzere AMD FX-4100 acaba bir sorun çıkarır mı? Çıkarırsa oyun oynamamı yahut başka işleri çok engeller mi? Uzun süre kullanacağım bir kart olmasına gerek yok maksimum 1 yıl beni idare etse fazlasıyla yetecektir. Sizce bu kartı 2. el mantıklı mı ve işlemcimle darboğaz yapar mı? Teşekkür ederim.

Oynadığınız oyunlara bağlı fakat FX-4100 oldukça eski ve verimsiz bir işlemci. League of Legends gibi donanım ihtiyacı az olan oyunlarda problem yaşayacağınızı düşünmesem de genel olarak sağlıklı bir yatırım olmaz. GT 1030, GTX 750Ti ya da R 200 serisinden bir kart alıp onunla idare etmeye çalışabilirsiniz, en azından verimlilik ve ısı bakımından daha az sorun yaşarsınız.

Elimde HD 5570 vardı, sorunsuz biçimde oynadığım oyunları çalıştırdı. Oynadığım oyunlar GTA V, ETS 2, Minecraft, Civ6. Bunlar harici çok oynamıyorum. Zaten ekran kartını geliştirip yeni çıkan oyunları oynama gibi bir niyetim yok. Şu oyunları biraz daha iyi grafikle beni 1 yıl kadar götürse yeter. Dediğiniz ekran kartlarına da bakacağım. Teşekkür ederim tavsiye için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı