AMD FX 6300 Voltaj Sorunu

justbugra1

Centipat
AMD FX6300 kullanıyorum sıvı sogutma ile beraber. Geçen gün ilk defa overclock yapmayı denemek için CPU ve NB voltajlarını yükseltmistim. Offset moddan manuel moda alarak F5 atıp geri stock CPU hızına döndügümde offset CPU voltajının 1.150 V oldugunu fark ettim ve AIDA64'den yaptığım stres testinde bu değerin üstüne cok da cıkmıyordu. Fakat bu değer bana düsük geldi. Gecen gün de PC'yi 7-8 saat kullandıgımda PC ansızın gitti ve fandan tuhaf sesler geldi. Reset attıgımda ise düzeldi. Kısacası PC'im under voltagedan dolayı kapandıgını düsünüyorum. Cünkü anakartım 30 derece civarları CPU ise 37 dereceyi gecmiyor, %100 yük altında. Stock 3.5 GHz'de offset voltaj ayarları ne olmalı? Bana F5 atınca eskisinden cok daha düsük voltaj ayarlarına gitmis gibi geliyor. Cogu insan bu islemciyi daha yüksek voltajlarda kullanıyor. Ya da manuel bir voltaj degeri mi girmeliyim ve bu deger ne olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı