AMD FX 6300 X6 Overclock Sorunu

Murat-B

Megapat
Daha fazla  
Herkes'e Merhabalar.

Ben, benim sistemime overclock attım fakat rehberini izlediğim kişinin anakartı ASUS M5A97 R2.0 idi.

Benim sistemim şu şekilde ;

İşlemci: AMD FX 6300
Anakart: ASUS M5A97 LE R2.0
Soğutucu: Aradım aradım bulamadım ama 90 liralık cooler master'in soğutucusu idi ızgaralı.
4.5 GHZ Stabil kullanmıştım fakat GTA 5'te oyun kitleniyordu bi müddet oynandıktan sonra. Prime95 Stress test'e soktum testte iken mouse'yi oynattım ve kasa kitlendi. Tüm çekirdekler yük altındaydı bekledim fakat sonuç hüsran düzelme yok.
Google'de bu anakart ile OC var mı diye araştırdım fakat yok. Sadece M5A97 R2.0 ile yapılan videolardaki değerleri girdiğimde 65derece altına düşmüyor işlemci ve kendini açmıyor. İlk overclockumda böyle sorunlar olmamıştı, buda garip gerçi. :(
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İyi Technopat'lar :)

Gerçekten yardım edecek biri yokmu?

Arkadaşlar, gerçekten yardım lazım ya. :(

Biosu sıfırlayabilirsin pili çıkararak. Ardından genel bir overclock rehberi kullanarak overclock yapmalısın bence. Benim hiç tecrübem yok ama araştırıp elde ettiğim bilgilere göre önce işlemciye voltaj vermeden Ghz'ı stabil olan en yüksek seviyeye test yaparak alıp ardından küçük küçük voltaj vererek azar azar Ghz'ı da arttırıp tekrar tekrar her adımda stres testi yapıp sistemin stabil çalışıp çalışmadığını görerek ilerlemek gerekiyor. Her işlemci aynı marka model olsa bile çok farklı sonuçlar veriyor o nedenle net bir voltaj ve Ghz değeri söylemek mümkün değil. Bu da işlemi çok uzun süren ve zahmetli bir iş yapıyor.

Öncelikle cevap'ın için teşekkür ederim. :)
Şuan 4.4GHZ'de sistem. Stress Test'e soktum sorunsuz takılmadan ilerliyor.
Isı değerleri'de gayet iyi. Max 69 Dereceyi gördüm daha üstüne çıkmıyor.
Stress Test 1 saat'i geçti. Nekadar sürecek bu ya :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı