AMD FX-8150 için anakart tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Yeni AMD FX işlemcilerden almayı düşünüyorum. En üst serisi olan FX-8150’yi. Güzel sağlam bir anakart önermeni rica edeceğim. Ve HD6950 serisi bir MSI ya da başka bir marka ekran kartı almayı düşünüyorum. RAM olarak da Kingston Hyperx Genesis CL7 düşünüyorum. 4x4 şeklinde 16 GB yapacağım. CL7’ler.

Oyun ve Ses teknolojileriyle uğraşıyorum. Onun için böyle bir PC düzmeye karar verdim. 80 plus 700W bir tane de sessiz çalışan bir güç kaynağı bakacağım. Kasa olarak da sessiz önerebileceğin bir şey varsa süper olur.

Bu işlemciden tam verim alabilmek için AMD 900 serisi yonga setine sahip bir anakarta ihtiyacın var. Tavsiyem MSI 990FXA-GD65 alman yönünde.

Ekran kartı olarak da MSI HD6950 Twin Frozr III PE/ OC tavsiye edebilirim. Fakat her zaman dediğim gibi anakart ile ekran kartı aynı olmak zorunda değil. Bellek tercihinde sorun var.

Satın alacağın işlemci 1866 MHz bellek modülleri gerektiriyor. 1333 MHz alırsan ya OC yapman gerek ya da performanstan feragat etmen. Bu durumda bellek olarak G.SKILL F3-14900CL9D-8GBXL RipjawsX alırsan işlemcinden tam manasıyla yararlanabilirsin. Böyle bir sistem için sessiz kasa zor fakat işlemci ile birlikte zaten su soğutucu geliyor. Bu bağlamda gürültü sorunu yaşayacağını pek sanmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı