Zotiaum
Megapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- ASUS PRIME H610M-K D4 Intel H610 Soket 1700
Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz İşlemci
Kingston HyperX Predator DDR4 3000 Mhz (2x8)
ROG Strix Radeon™ RX 6600 XT OC Edition 8GB GDDR6
Asgard 250 GB m.2 Ssd
XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS SİLVER 750W
- Meslek
- Satış Müdürü
Merhaba arkadaşlar, Sapphire Nitro RX 480 kullanıyorum. İşlemci olarak AMD FX 8350 4.0 GHz olarak kullanmaktayım. Anakart olarak ASUS 970 Pro Gaming anakart kullanıyorum. 500 Watt Tauron 80 Plus güç kaynağım var. 32 GB (8 GB x 4) olarak kullanıyorum ve Cooler Master sıvı soğutmasını kullanıyorum 120V modeli. Problemim şu, bazı oyunlarda grafik ayarlarını ultraya aldığımda bilgisayar oyun oynarken sıkıntı çıkarmıyor. Fakat ana menüye dönmek istediğimde kendisine reset atıyor. Mesela Witcher 3'te belirli bir yere kadar bir problem yok fakat oyunda bir bölüme geldim, burada bilgisayar kendisine reset atıyor. World of Tank high ayarlardayken hiçbir sıkıntı yok, ne zaman ayarları Ultraya alsam tank patladığında ana menüye dönerken bilgisayar kendisini resetliyor. Problem acaba güç kaynağından mı kaynaklı? Yoksa ekran kartı veya işlemcide mi bir problem var? Anakartım ve ekran kartım yeni. 2 ay kadar oldu alalı. İşlemciyi ve GPU'yu AIDA64'de stress teste tabi tuttum, herhangi bir problem vermiyor. İşlemciyi overclock etmiştim. O zaman sistem hatası verdi. Overclock tekrardan iptal ettim şu anda stress test yaptığımda bir hata vermiyor. Problemim nedir acaba? Daha önce GTX 660 kullanıyordum böyle bir problemim hiç olmadı. Ne zaman ki RX 480'e geçtim bu problemi yaşamaya başladım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: