AMD FX 8350 ve R9 290 Sistem Oyundayken Kapanıyor

Katılım
11 Mart 2015
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
işlemci : amd fx 8350 - yükte sıcaklık 86
ekran kartı : Sapphire R9 290 Trı-c oc -- oyunda sıcaklık 83
anakart: gigabayte 970a
ram : 16gb
power: 750 w aerocool strike x

Arkadaşlar oyun oynarken sıcaklıklar yukarda belirttiğim gibi. 1 saat olmadan PC kendini kapatıyor. Toplayalı 1 yılı geçti, macunu hiç değiştirmedim. İşlemci sıcaklığı muhtemelen bu yüzden fakat bu kartın bu kadar ısınması bana normal gelmiyor. Kasayı kontrol ettiğimde ekran kartının en uçtaki fandan hafif tıkırtı halinde ses geliyor. Sizce sorun nerede olabilir? 100 dereceyi görmeden kapanmaması gerekiyor diye biliyorum, yanlış mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa cayır cayır. :D Bakımları yap, soğutma sisteminin doğru olduğuna emin ol.
 
100 derece görmeden kapanmaması gerekiyor derken? Ekran kartları yükteyken 70-75 derece olmalı. 80'in üstüne çıkmamalı. Ekran kartı zarar görebileceğinden kapanıyor olabilir. Temizleme yap.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam kardeşim, teşekkür ederim :) Kasa tertemiz, tek bir toz yok. Ekran kartında sıkıntı var gibi geldi bana. Geleli daha 1 yıl olmadı, öncesinde 7970 vardı. Onu yaktık, fazla dayanmadı. :) Bu Sapphire'de sıkıntı mı var nedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının sınırı 130 dereceye kadar gider. Sorununuz güç kaynağından dolayı olabilir.
İşlemci stock fan sanırım acil bir soğutucu alın. Hiç bir oyunda o sıcaklığı görmez o işlemci. Aynısı bende var Hyper T4 ile kullanıyorum yükte 55-60.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı