Amd Fx-9590 Masaüstü Sisteme CrossFire İçin Ekran Kartı Önerisi !

inbitekmarket

Hectopat
Yer
ÇORUM
Daha fazla  
Meslek
TİCARET & BİLİŞİM
Öncelikle herkese merhaba.
İşlettiğimiz teknoloji markete vitrin amaçlı bir masaüstü sistem topluyoruz. Elimizde ki parçaları birleştirmek gibi bir düşüncemiz var. Sistemin özellikleri aşağı da yazdığı gibidir. Velhasıl sisteme hangi ekran kartı ile " CrossFire " yapmamız gerektiğine, hangi ekran kartı ile yapacağımız " CrossFire " ' ın daha etkili ve yüksek özellikli olacağına karar veremedik. CrossFire için ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

İşlemci = AMD FX-9590
Ram = 4 x 8 GB 2400 MHZ Kingston
Sabit Disk = 4 x 120 GB Hi-Level SSD 550/530 ( Windows 8.1 4 SSD ile raid yapılarak kurulacak ) + 3 TB HDD
Anakart = Asus Formula V
Power = Aerocool KCAS 850W 80+

Elimde bulunan ekran kartları
2 Adet Sapphire Dual-X R9 280 3 GB 384 Bit
2 Adet Sapphire Dual-X R9 270X 4 GB 256 Bit

Yukarı da bileşenlerini yazdığım sistem için sizce hangi ekran kartı ile CrossFire yapmalıyım ?

Performans olarak 270x ten daha iyi mi faydalanırım ? Daha açıklayıcı yardımcı olma şansınız var mı ? 270x ile yaparsam ne artıları olur 280 ile yaparsam ne artıları olur ? Raid i 4 SSD ile yapmakta kararlıyım. Anlık okuma/yazma hızını SSD sayısının etkileyeceğini düşünüyorum.

Sistem vitrinde duracak kolay kolay arızaya geçmez inşallah. Fakat CorssFire konusunda seçici davranmak istiyorum. Hangi kartla yapılan CrossFire daha iyi olacaksa o kartla yapmak istiyorum. Tekrar sök tak uğraşmamak adına. Şu an hala belirsiz hangi kartın daha etkili olacağı.

Tekrar merhaba. Kimse yardım olmadı fakat kendim bir karar aldım. R9 280 ile yapacağız CrossFire. 3 way CrossFire düşünüyoruz. Güç kaynağımız Aerocool KCAS 850W 80+. Sizce yeterli olacak mıdır yoksa değiştirmeli miyim ?

Elimde ekran kartları mevcut olduğu için mevcut kartı kullanmak istiyorum. Mesele elimdeki üst sınıf parçaları bi kasaya sığdırıp vitrine koymak. İlgin için teşekkür ederim.

Arkadaşlar okumadan yorum yapıyorsunuz. Burası teknoloji market. Çokta yetmezse power söker 1250w takarım. 1 saatim boşa gider kasa sök yak yaparım bundan büyük sorun olmaz. Velasıl power hesaplama araçları ile baktık tek tek sistemdeki parçaları yazarak 800w powerın yeterli olduğunu gördük. Bir de herkesmi intel al der. AMD firması dükkanı kapatsın gitsin o zaman :)

FX9590 TPD 220Watt onu takabilceğin Anakart Türkiye'de yok 1000Watt altı yetmicek deneyen oldu 800Watt teoride yeterli ama pratikte yetmedi...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı