Fx 6100 + asus 7850 direct cu2 + asus M5a97 evo2 + thermaltake element t700 sahibiyim.
Cooler Master: Hyper 212 EVO
hyper evo kullanıyorum.
o.c yapmadan önce farcry 4'te medium/low aralığında anlık kasılmalar, bazı bölgelerde fps düşüşleri oluyordu,
dying light low ayarlarda distance'ı da kısarak yavan bi görüntüyle oynuyordum.
recep baltaş'ın o.c videolarını izleyip, işlemciyi aşırmaya karar verdim. yanarsa yansın yenisinin zamanı geldi zaten diyerek

recep baltaş'ın anlattığı gibi üç ana etken var, cpu voltajı - cpu çarpanı - veri yolu kalibrasyonu (bunun adını tam bilmiyorum)
voltaj 1.42 / çarpan 20.5 / road calib. auto ayarlarda şu an. işlemci 4300 ghz oldu. kasa hala serin işlemcinin bütün stres testlerini yaptım, rakam olarak hatırlamıyorum fakat yükte ve boşta sıkıntı yaratacak sıcaklıklara ulaşmıyor.
o.c dan sonra, farcry 4 high/ultra high ayarlarda AA'yı ve ağaçların arasından sızan güneş gibi bazı özellikleri kapatarak 30fps'nin altına düşmüyor.
dying light high ayarlarda distance yine kapalı şekilde 35 fps'nin altına düşmüyor. (optimizasyon sebebiyle firma zaten distance'ı kısmayı önermişti kullanıcılara)
gta5 high ayarlarda 40fps'nin altına düşmüyor.
yani makinaya can geldi.
fakat verdiğim o.c değerleri ezber değerler değil, rafta duran aynı iki işlemcinin bile kaldırabileceği o.c değerleri değişebiliyor. yani hız aşırtırken sistemi stabil hale getirene kadar değerleri az az yükselterek sizin bulmanız gerekli. ben toplamda 20 denemede falan bulmuştum.
yakın zamanda gpu tweak ile ekran kartını aşırttım, ve fazla araştırmadan yaptığım bir haraket oldu. Çok değil bir kaç fps farketti. Aşırttıktan yaklaşık 30 gün sonra ekran kartı yandı.
asus gtx970 strix kullanıyorum şimdi. anlattığım oyunların grafik ayarlarını neredeyse kökleyebiliyorum artık, o.c'li 6100 işlemci şimdilik hepsinde yetiyor aşağı yukarı.
saygılar sevgiler.