AMD FX9590, MSI FX990 GAMİNG Sistem Kapanma ve Isınma Sorunu

• Konuyu başlatan YZB32
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.619

YZB32

Hectopat
Yer
ısparta
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sistem topladım ve MSİ FX990 GAMİNG anakarta AMD FX9590 işlemci taktım. Ama aşırı ısınma sorunu ortaya çıktı. Boştayken herhangi bir sorun yok ama oyun oynamaya başlayınca anakart 90 dereceleri buluyor ve bilgisayar kapanıyor, ne yapmalıyım? Anakart önerileriniz neler? Teşekkürler.

Yeni topladıysanız iade edin sistemi. Bütçenizi belirtin, adam akıllı bir bilgisayar önerelim ya da aceleniz yoksa beklemenizi söyleyelim. FX 9590 gibi bir işlemciyle senaryonun farklı bir şekilde gelişmesini zaten beklemiyorduk.

Peki bu işlemciyle sıkıntısız çalışacak bir anakart yok mu?

Sıkıntı anakartta değil, işlemcide. Günümüz şartlarında o sistem boşuna masraftan başka bir şey değil. Olduğu gibi iade edin. HDD, SSD gibi sistemin omurgasını oluşturmayan parçaları da belirtin, ne satın aldıysanız bilelim. Ona göre onları da iade etmenizi veya elinizde tutmanızı söyleyelim.

FX 9590 gibi 200W+ bir işlemcinin ısınması çok normal, su soğutma biraz da olsa rahatlatır ancak kasadaki hava akışının iyi olması lazım.

• AMD FX 9590
  • MSI Gaming FX990
  • ASUS Strix AMD Radeon R7 370 4 GB
  • Samsung 750 Evo 250 GB
  • Cooler Master Seidon 120V
  • Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze
  • Kingston HyperX 2x4 8 GB 2133 MHz

FX 9590 gibi 200W+ bir işlemcinin ısınması çok normal, su soğutma biraz da olsa rahatlatır ancak kasadaki hava akışının iyi olması lazım.
Zaten fanları son ayara getirip pencerenin yanına koyunca oyun oynarken de kapanmıyor.

Alalı 14 günü geçti ama hala iade edebilir miyim? Hepsiburada'dan almıştım.

Arayıp sorun iade hakkınızın olup olmadığını. Biraz ısrarcı olun belki kabul ederler. Etmiyorlarsa 3 seçenek var önünüzde:
  1. Olduğu gibi kullanmak.
  2. Daha sağlam soğutacak bir sıvı soğutucu almak.
  3. Söylediğim parçaları satıp yeni sistem toplamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…