AMD HD 7400M sistemde bazen görünmüyor

Coolkaan123

Kilopat
Katılım
7 Ağustos 2015
Mesajlar
1.478
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaslar, bundan 1 sene önce kullandıgım dizüstü bilgisayarımın ekran kartı gidip gelmeye başladı, bu zamana kadar fazla ilgilenmedim şimdi ise bu durum canımı sıkmaya başladı. İşlemci entegreli olduğu için sıkıntı yaşatıyor bana. Leptopun arkasına ya da klavyenin alt taraflarına vurduğum zaman şans faktörüne bağlı kart gidip geliyor, gelmediği zamanlar Intel HD serisi ile idare ediyorum, geldiği zamanda ise AMD HD 7400M ile GTA sa, CS 1.6 gibi oyunlara giriyorum, sizce sorun ne olabilir acaba, bana pahalıya patlar mı? Kardeşimin dediğine göre RAM takarken bir şey olmuş sonra bu olay olmuş.
Aygıt yöneticisinden baktığımda gözükmüyor, fakat gizli aygıtları göster dediğimde ekran kartı öyle gözüküyor, üstüne tıkladığımda bu donanım bilgisayara takılı değil diyor.
Sistemimde şu şekilde;
i5 2450M.
AMD HD 7400M.
4 GB RAM DDR3.
Win 8.1 Pro.

Şimdiden herkese teşekkür ederim, yardımlarınızı bekliyorum.
 
Ekran kartının lehimleri çatlamış olabilir. Onun dışında aklıma RAM takarken ESD ihtimali geliyor.
Evet muhtemelen pahalıya patlar, maliyetli bir onarım yaptırmanız veya yeni bilgisayar almanız gerekebilir.
 
Ekran kartının lehimleri çatlamış olabilir. Onun dışında aklıma RAM takarken ESD ihtimali geliyor.
Evet muhtemelen pahalıya patlar, maliyetli bir onarım yaptırmanız veya yeni bilgisayar almanız gerekebilir.
Yorumun için teşekkür ederim, ortalama ne kadar tutar acaba? Maaştan 200 tl kaldı bana acaba o kadara olur mu acaba?
 
Yorumun için teşekkür ederim, ortalama ne kadar tutar acaba? Maaştan 200 tl kaldı bana acaba o kadara olur mu acaba?

RAM takarken birşey oldu demişsiniz. Vücudunuzdan bilgisayarın anakartına statik elektrik çarpmış olabilir mi?
ESD yani statik elektrik deşarjı komponentlere tahmin edilemeyeck şekilde zarar verdiği için hangi komponentin veya komponentlerin bozulduğunun tespit edilmesi çok zor.

Eğer ekran kartı chipinin lehimleri çatladıysa reballing işlemi yaptığını iddia eden bazı bilgisayarcılar var. Reballing işlemi profesyonal makineyle dahi yapılsa problemin çözülmeme ihtimali var, çoğu bilgisayarcı makineyle değil metal stencil ile yapmaya çalışıyor bu işlemi.

Reballing işlemi profesyonel makine ile yapıldığında bile riskli olduğu için, bilgisayarcıların elle yapması daha da riskli. Eğer reballing işlemi başarısız olursa bilgisayarın bir daha hiç çalışmama ihtimali var.

Onun dışında fırınlama işlemi yapanlar var, ancak bu işlem kısa vadede bazen sorunu çözebilse bile anakartta ki kapasitör vb. komponentlere zarar verdiğinden çok uzun ömürlü bir tamir olamaycaktır.

Zaten bilgisayarınız çok eski. Şuan ki bilgisayarınızı gittiği yere kadar kullanın, yeni bilgisayar için para biriktirin.

ESD veya lehim çatlaması dışında başka ihtimaller de var tabiki, bunu anakarta fiziksel olarak arıza tespiti yapmadan kesin olarak anlayamayız. Ancak eğer ESD veya lehim çatlaması ise bence tamir ettirmeye değmez.

Bunları yazdıktan sonra aklıma bir şey daha geldi. Bazı laptoplarda ekran kartı slotlu oluyor. Eğer bu şekildeyse slotta oluşabilecek bir temasslık nedeniyle de sıkıntı oluşabilir. Bunun çözülmesi kolaydır slot ucundaki bağlantı noktalarını temizleyerek çözebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı