AMD Intel'in mezar taşına tıklıyor!

AMD pazarlama yaparken bu şekilde lanse etmedi ama. Hatta Hardware Unboxed'ın bu konuda da bir videosu var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD'yi seviyorum. Uzun bir süredir çok güzel işler yapıyorlar ama reklam ve pazarlama bölümüne kesik atması gerekiyor.
5900XT'nin 13700K'yı geçtiğini söylüyor o derece sıkıntılılar bu konuda. Nispten teknojiyle içli dışlı olanlar 2020'de çıkan bir işlemcinin 0.1-0.2 GHz Boost ile güncel işlemcilere yaklaşamayağını kestirebilir. Ancak pek bu işler arası olmayanları bildiğin kandırıyor bu konuda. Tabii bunu bir tek AMD yapmıyor ama bu kadar bariz olması da düşündürüyor. Intel bu durumda olmasa aynı şekilde bu kadar yalan pazarlama yapabileceğini sanmıyorum.

Aynen tıklatmış :)
15. nesili beklemeye gerek kalmadı gibi :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Neden kimse bu mesaja alıntı yapmamış?

AMD övmüşsünüz bayağı tamam peki ama bu videonun başındaki güvenlik kısmını da bir açıklasaydınız?

Neden kimse bu mesaja alıntı yapmamış?

AMD övmüşsünüz bayağı tamam peki ama bu videonun başındaki güvenlik kısmını da bir açıklasaydınız?

Intel'in son 2 nesilde yaşadığı kararsızlık sorununu abartmayı bilenler AMD'nin 10 yıldır yaşadığı güvenlik açığına sessiz kalıyor sonra da fanboy ben oluyorum :)

Intel'in son 2 nesilde yaşadığı kararsızlık sorununu abartmayı bilenler AMD'nin 10 yıldır yaşadığı güvenlik açığına sessiz kalıyor sonra da fanboy ben oluyorum :)
2018 öncesi olup da etkilenmeyen en yeni işlemcinin branch prediction kullanmayan son işlemcilerden olan 1989 i486 olduğu Spectre açığına sebep olan, Core 2 serisinden beri bunu ve bunun kullanıldığını bilip aksiyon almayan Intel'e de sessiz kalmazsın o zaman.
Güvenlik açıkları ayrı değerlendirilecek bir konudur, Intel'in son 2 nesilde yaşadığı sorun doğrudan CPU üretimindeki beceriksizliğiyle alakalı ve Riot'un 13 yaşındaki Valo'culara Watt sınırı koydurmasını öğretmesini gerektirecek kadar ciddi. Gerçi Intel'in açıklara karşı savunma mekazmasıdır bu, bozuk işlemciye sızamazsın :D

Hiçbir marka bizim dostumuz değil hepsi sonunda kendi cebini düşünen oluşumlar, hiçbirini böylesine savunmanın bir anlamı yok ancak Intel açık ara en beter şirketlerden, kendi kabullendikleri voltaj komedisinden etkilenen işlemcileri RMA'da reddetmeye halen devam ediyorlar.

Geri
Yukarı