AMD kartında görüntü tekrarını açınca yüksek MHz kullanımı

Ensar_Engin

Kilopat
Daha fazla  
Geçenlerde AMD yazılımı üzerinden görüntü tekrarı özelliğini açmıştım. Bugün ise boşta iken MHz değerlerinin yüksek olduğu fark ettim.

Kapatınca sorun düzeldi. Açık kaldığında sürekli MHz yüksek değerlerde kalıyor. Bu yüzden ekran kartının sıcaklık değeri artıyor. Görüntü tekrarı açık iken bu değerleri düşürmemizin bir yolu var mı acaba?

Dosya Ekleri

• RadeonSoftware_mml8nV6m1z.png
    RadeonSoftware_mml8nV6m1z.png
    242,4 KB · Görüntüleme: 30
  • RadeonSoftware_8XMXGfm0zY.png
    RadeonSoftware_8XMXGfm0zY.png
    238,2 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu açtığın teknoloji ekran kartını eser miktarda kullandığı için frekansı hafif yükseltiyor, bu tamamen doğal bir şey. Oyun açınca kartın ısısının artmasıyla aynı şey. Yüksek frekans kullanılması ve artan ısı önemli değil, görmezden gelebilirsin.

Bu açtığın teknoloji ekran kartını eser miktarda kullandığı için frekansı hafif yükseltiyor, bu tamamen doğal bir şey. Oyun açınca kartın ısısının artmasıyla aynı şey. Yüksek frekans kullanılması ve artan ısı önemli değil, görmezden gelebilirsin.
Görmezden gelinecek gibi değil pc aşırı ısınıyor, oyun oynuyormuşum gibi. Boştayken bu değerleri görmesi ömrü azaltır.
Normal görüntüyü önbelleğe atıyor bu da ister istemez az da olsa yük bindiriyor.
Başka programla yapsanız yine aynısı olur veya NVIDIA, Intel kart kullansanız da aynısı olur.
O zaman bu ayarı kapatıcam. Başka kartlarda değerler daha iyidir diye düşünmüştüm.

Görmezden gelinecek gibi değil PC aşırı ısınıyor, oyun oynuyormuşum gibi. Boştayken bu değerleri görmesi ömrü azaltır.

O zaman bu ayarı kapatacağım. Başka kartlarda değerler daha iyidir diye düşünmüştüm.

Ömrü azalmaz kullanmak istiyorsanız kullanın.
Sistem kullanın diye tasarlanmış bir kart ve özellik sistemin ömrünü azaltması imkansız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı