AMD mi NVIDIA mı?

Bütçe
Kararınıza Bağlı
Ağzına sağlık. Öğrenmek veya gerçekten tartışmak yerine kavga etmek için foruma giriyor gibiler.

Hocam AMD genelde daha uygun fiyatlara daha yüksek VRAM ve muadil kartlarda daha yüksek salt güç sunarak ve uzun süre kartlarını destekleyerek kullanıcı havuzu oluşturmaya çalışırken NVIDIA kusursuza yakın driver deneyimi, konforlu ve kullanıcının başını ağrıtmayan kartlarıyla DLSS, RT gibi yapay zeka teknolojilerinin farkını kullanarak kullanıcı havuzunu elinde tutmaya çalışıyor. AMD uzun sürelerdir kronik kartlar çıkarmasıyla meşhur bir firma, yeni yeni toparlıyorlar. R9, RX 400, RX 500, RX 5000... Hepsi bela nesillerdi ama yukarıda belirttiğim avantajlarından dolayı özellikle RX 500 nesli çokça tercih edildi.

Şahsen, uygun fiyata bulduğunuz takdirde RX 6000 serisi ve 7000 serisi kartların tercih edilebileceğini düşünüyorum. Alacağınız zaman yeni nesil çıkmış olursa ona da bakarsınız, arada saçma sapan rezalet işler yapabiliyor AMD. (İşlemci işini kotardı derken gelen Ryzen 4000 nesli, 8000 nesli vs.) NVIDIA tarafında ise RTX 4000 nesli 4090 hariç benim nezdimde hayal kırıklığıydı, ama yine de NVIDIA kalitesi bâki kalıyor tabii... 5000 neslinde neler yapacaklar göreceğiz. Aynı fiyatlardaki muadil kartlarda performans yakınsa NVIDIA tabii DLSS farkıyla öne geçiyor.

Tabii, bu iş biraz da ne için kullanacağınıza bağlı. 3D Modeling vs. için NVIDIA Iray teknolojisiyle açık ara önde, asla AMD kart tercih edilmemeli. Eğer kriteriniz oyun ise öncesinde söylediklerim bire bir geçerli.

FSR değil AFMF 2. Belli ki haberin yok.

Aynen öyle. NVIDIA'nın adı ve yazılımı var. AMD'nin de saf gücü ve bol VRAM'i.

Hiçbir mesajda deneyim sahibi gibi konusmadim, siz yanlış anlamissiniz. Bir seye kotu demek icin illa ona maruz kalmak zorunda miyim? Bence hayir.

Sizin de soylediginiz gibi AMD kartlar nazli calisiyor. Ben siradan bir kullanici olarak verdigim paranin keyfini surmek isterken neden kartin keyfini beklemek zorunda kalayim ki? Sirf 150 yerine 160 FPS alacagim diye AMD piyangosu oynamak isteyen varsa buyursun, ben tavsiye etmem.

Sen olayı zaten anlamamışsın. Söylediğin her şey ezbere. Yüksek bütçede NVIDIA ile rekabet edebileceği bir modeli yok zaten AMD tarafının. AMD daha düşük bütçede belirli modellerde NVIDIA performansı vadediyor sana. Sorunları da eskisi kadar yok, NVIDIA'da da oluyor aynı sorunlar. Konu AMD daha iyi değil, AMD sizin söylediğiniz bildiğiniz gibi değil.

Burada AMD'ye sallayan arkadaşların kafa yapısı belli oldu. RX500 zamanında değiliz dostlar , RX7000 serisi çıktı. Adamlar tahmin ettiklerinizden daha iyilerini yapıyor. AMD kartlar daha nazik kullanım istiyor sadece. Yazılımın stabil olacak , güç kaynağın dengeli olacak. Bir bakıma Fiat Tempra gibi düşünebilirsiniz. Her araziye uygun değil , yalnızca asfaltı sever o. NVIDIDA kartlar ise her koşula uygun. Broadway muamelesi yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…