AMD Phenom II X4 965 Yüksek Sıcaklık

Çekirdek sıcaklıkları çok yüksek. Söylediğim gibi normalde genel işlemci sıcaklığından düşük oluyor çekirdek sıcaklıkları. Termal macunu düzgün sürdüğüne eminsen ve soğutucun iyi bir soğutucuysa işlemci arızalanmış olabilir.

hocam işlemci sıcak biryerdemi kalorifer yanı vb bunlar dikkat etmemiz gerekenler fanın tam oturduğundan emin iseni işlemciyi başka kasada deneyin yine sonuç alamazsanız işlemciyi değiştirmekten başka çareniz yok malesef.

CPU ile CPU Core arasında nasıl bu kadar fark olabiliyor anlamadım. Aynı işlemciyle 25 dk stress testi sonucumu atıyorum.

stress test.png

Bu islemciyle benzer sorunu ben de yasadim. Normal kullanimda sorunsuz calisirken bir oyun actigimda belli bi sicakliktan sonra cekirdek sicakliklari aidatada 250°c olarak gosteriyordu ve saat hizi 1.4ghz civarina iniyordu,kapanma vs hic olmadi careyi islemciyi degistirmekte buldum.

Amd stok fanları baya bir kötü stok fan yerine ucuz Akasa gibi markaların fanlarına bakabilirsiniz eğer ki sorununuz çözülmezse, ama stok fan dahi olsa boşta 80 derece çok fazla fan bakırlarını ve fanı işlemciye tam oturttuğunuza emin olun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı