AMD Precision Boost Overdrive Nasıl Çalışıyor?

grgrrrrrr

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İşlemcim Ryzen 5 2600. Normalde 4 GHz OC ile kullanıyordum fakat bir şeyleri test etmek için stok ayarlara çektim. PBO, Core Performance Boost gibi ayarlar autoda. 3000 MHz SC RAMi XMP Profil 2 de kullanıyorum. Aida64 ile stres testi yaptım ve işlemcim testin büyük bir kısmında 3725 MHz de çalıştı. Bildiğim kadarıyla sıcaklık konusunda sıkıntı olmadıkça daha PBO ile işlemci frekansı daha yükseğe çıkabiliyordu. Sıcaklık değerlerime göre işlemcimin çıktığı hız az değil mi? Değerlerim bunlar;
416109

416110

Merhabalar, neredeyse 1 sene önceki konuya cevap veriyorum umarım görebilirsiniz. Öncelikle Precision Boost OverDrive nedir ondan bahsedeyim. Bu yöntem uygun koşullar altında sistem bileşenlerinizin güç limitlerini ve bu bileşenlere gönderilen akımı arttırarak daha agresif CPU saat hızlarını elde etmenizi sağlar. Sizin işlemcinizin 3.4 GHz temel, maksimum 3.9 GHz Boost frekansı var. CPU'larda ana kısıt güç ve sıcaklık limitleri olsa da, mimariye dayalı kısıtlar da bulunmaktadır. Bunlardan bahsedip cevabı fazla uzatmak istemiyorum fakat bu işlemcinin uygun görülen güç ve gönderilen akım limitleriyle çıkabildiği maksimum değer zaten 3.9 GHz. Bu bağlamda aldığınız ortalama değer ve 3899 MHz maksimum saat değeri vaat edilene uygun değerler. Pbo gibi ek özellikler zaten işlemci çıkabildiği en yüksek değerlere çıksın diye tasarlanmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı