AMD R5 3600 Chrome Açınca Sıcaklık 60 Dereceye Fırlıyor

Sizde galiba 3600 kullanıyorsunuz. Core Performance özelliğini kapalı tutuyor musunuz?
Core Performance Boost'u kapatıp voltajı manuel ayarla vermeniz vermeniz lazım. Isınmasının sebepi anakartınızın işlemciye gereksiz fazla voltaj vermesi. Yük altındaykende, boştaykende aynı voltajı veriyor. BIOS işlemci ayarlarından OffSet Voltage seçeneğini bulup aktif edin ve CBP'yi kapatın.

Sizde galiba 3600 kullanıyorsunuz. Core Performance özelliğini kapalı tutuyor musunuz?
Ben stress testinde 90 dereceleri görmüştüm ama kasamda sadece egzoz fanı vardı onun da etkisi var tabii. Ancak bu ayar şuan kapalı ve stress testinde maksimum 60 derece 61 olmuyor. PWM ayarlı stock fan zaten. Performansa kayıp göremiyorum üstelik FPS'lere felan baktım.

Ben stress testinde 90 dereceleri görmüştüm ama kasamda sadece egzoz fanı vardı onun da etkisi var tabii. Ancak bu ayar şuan kapalı ve stress testinde maksimum 60 derece 61 olmuyor. PWM ayarlı stock fan zaten. Performansa kayıp göremiyorum üstelik FPS'lere felan baktım.
Anladım. Bu ayar kapalı bende 2 gün kullandım ve bende 62 derece üstünü görmedim. Galiba adam akıllı bios update gelene kadar böyle kullanmak mecburiyetindeyiz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı