AMD Radeon 530 Oyunlarda Düşük FPS Sorunu

merhaba ben de radeon 530 ekran kartında cs go da dusuk fps alıyorum lolde ekran kartım en yuksekde 80 fps alıyor ama cs go da cok dusuk boyle olmaması lazım normalde galıba ekran kartı cs go da calısmıyor sız bu sorunu cozdunuzmu ? bıde sadece lolde degıl dıger oyunlarda da boyle orta ayarlarda ıyı fps alıyorum tek sıkıntı cs go da

Dostum sıkıntının kaynağını Amd ye ilettim. Cevap bekliyorum. Neden böyle olduğunu merak ediyorsan açıklayayım. Oyunların çoğunu eğer entegre yani güç tasarruflu düşük ekran kartı minimum gereksinimi karşılıyorsa bize seçme imkanı sunmadan dahili ekran kartı ile oynatıyor. İstersen geçişli grafik ayarlarından istediğin kadar yüksek performansa al, eğer entegrenin gücü oyunu sadece açmak için yetiyorsa, yüksek performansta da aynı entegre kartla açıyor. Hatta şöyle söyleyeyim. Yüksek performansa alınca parantez içerisinde entegre kart modeli ne ise mesela Amd Radeon R7 diyelim orada da aynısını yazar. Ama GTA 5 gibi bir oyunda da o geçişli grafiklere dokunmasan dahi Harici ekran kartın ne ise onu yazar ve Yazdığı kartta oynatır. Burada Amd nin yapması gereken şey ise basit. Sadece intel+ Nvidia kartlarda olduğu gibi uygulamaya sağ tıklayınca açılan listedeki gibi ekstradan "Grafik işlemciye çalıştır" adı altında bir menü oluşturup, o menü sekmesine de "Yüksek Performanslı Nvidia" veyahut "Entegre grafik kartıyla" Seçeneği sunması lazım. Tıpkı Aşağıdaki resimde göründüğü gibi.

abi insallah olur ya eger olursa sevdıgım cogu oyunu kasmadan oynayabılecegım bıde eger amd oyle guncelleme getırırse yenı drıver mı ındırmemız lazım ? cunku ben amd nın son yayınladıgı drıverı kurdugum zaman sıyah ekran gelıyor ve bıos dan format atmak zorunda kalıyorum bu basıma 2 kere geldı

Bios guncellemesi yaptiktan sonra driver kurmaniz lazim

bıde amd ye kendı sıtesınden mı ılettın ben de ıletıcem daha hızlı cozum bulurlar (bu benım GAMERRR in dıger hesabı )

Lenovonun sitesine girin oraya model veya seri numara yazıp laptopunuz için yayainlanan yazilimlara bakin bios surumunuzu ogrenip guncel defilse guncelleyin sonra amd sitesinden apu bolumune golup 19.1.1 surucusunu kurun ama ozellikle apu oldun islemciniz amd ise tabiki islemcinizi secip de yapin sonuclari iletirseniz yardimci oluruz
lenovo ideapad 320

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…