AMD Radeon güncel sürücülerde gereksiz fazla VRAM kullanımı

Galiba Kino'nun dedigi VRAM optimizasyonu dogru cikti. AMD Radeon VRAM optimizasyonu NVIDIA RTX'e gore kotuymus. Bende de oyle mi diye merak ettim, yarin yazarim.

Hocam, zaten bazı karşılaştırma videolarında AMD çok daha fazla VRAM kullanıyor. Bazen 2X falan yani.

Bunun üstüne gidersek neden AMD fazla VRAM veriyor bunu zaten buluruz.(Belli oluyor zaten neden fazla verdiği.)

Yani gönülden koptuğu için VRAM vermiyor anlaşılan. Mecbur kaldığı için veriyor olabilir.

Sizce benimki de sorunlu mu 23.9.2 driver RX 570 4 GB arkada çalışan uygulamaları gösterdim.

Chrome da 13 sekme açık durum bu şekilde, 23.9.3 kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1988455

Sizce benimki de sorunlu mu 23.9.2 driver RX 570 4 GB arkada çalışan uygulamaları gösterdim.

Arka planda çalışan uygulamalar genelde VRAM harcamazlar, görev çubuğuna küçültülmüş veya ekranda pencere olarak açık olan programlar da donanım hızlandırma açıksa onlar VRAM harcar. Görev çubuğuna küçülttüğünüz uygulamaları kapatıp öyle bakın kullanımlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…