Başlıkta belirttiğim gibi kart boştayken 2 GB belleğinin neredeyse yarısını kullanıyor. Önceden MSI GT 1030 kullanıyordum. O.C işleminde yaptığım birkaç hata sonucunda kart kullanılamaz hale geldi 
Ekran kartları çok pahalı olduğundan ve bütçem olmadığından dolayı 450 TL'ye 2. El 1 ay kullanılmış ASUS RX 550 aldım. Aldığım kişi sistemine yükseltme yaparken bütçe sıkıntısı olduğu için ekrana görüntü gelmesi amacıyla geçici olarak kartı aldığını belirtti. Kartın üzerinde jelatinleri bile duruyordu. Kartı bilgisayarıma taktım. BIOS ayarlarını sıfırlayıp tekrardan ayarladım. Windows 10 2004 sürümüne temiz kurulum yaptım. Sistem için gerekli güncellemeleri indirdim. Driver'ları kurdum. Oyunlarda 2 GB VRAM kullanımında hiçbir sorun çıkmıyor fakat masaüstünde boştayken kartın belleğinin yarısının kullanılmasının nedeni nedir?
AMD Radeon Software Sürümü: 20.4.2
Sistemim:
AMD Ryzen 3 1200 AF 3.1GHz İşlemci
ASUS TUF B450M-PRO GAMING Anakart
Kingston HyperX Fury RGB 8 GB 3000MHz CL15 DDR4 RAM
ASUS AREZ Phoenix RX 550 2 GB GDDR5 128Bit Ekran Kartı
Görev Yöneticisi SS:
Ekran kartları çok pahalı olduğundan ve bütçem olmadığından dolayı 450 TL'ye 2. El 1 ay kullanılmış ASUS RX 550 aldım. Aldığım kişi sistemine yükseltme yaparken bütçe sıkıntısı olduğu için ekrana görüntü gelmesi amacıyla geçici olarak kartı aldığını belirtti. Kartın üzerinde jelatinleri bile duruyordu. Kartı bilgisayarıma taktım. BIOS ayarlarını sıfırlayıp tekrardan ayarladım. Windows 10 2004 sürümüne temiz kurulum yaptım. Sistem için gerekli güncellemeleri indirdim. Driver'ları kurdum. Oyunlarda 2 GB VRAM kullanımında hiçbir sorun çıkmıyor fakat masaüstünde boştayken kartın belleğinin yarısının kullanılmasının nedeni nedir?
AMD Radeon Software Sürümü: 20.4.2
Sistemim:
AMD Ryzen 3 1200 AF 3.1GHz İşlemci
ASUS TUF B450M-PRO GAMING Anakart
Kingston HyperX Fury RGB 8 GB 3000MHz CL15 DDR4 RAM
ASUS AREZ Phoenix RX 550 2 GB GDDR5 128Bit Ekran Kartı
Görev Yöneticisi SS: