Çözüldü AMD Radeon Software üzerinden FPS sabitlenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

373513

Hectopat
R5 5600H.
RX6500M.
16 GB RAM.
Sorunum şu AMD Radeon Software programından oyun ve ekran kartları bölümünden FPS'i FreeSync alıyorum ama LoL'e girdiğimde 144 FPS yerine daha fazla FPS'de oynatıyor. Önceden böyle değildi, bu ayarları açtığımda 144 sabit kalıyordu. Sorun nedir?

Çözüm
Link atabilir misin deneyeyim hemen de Radeon niye böyle bir şey yapıyor sorun ne onu anlamadım.
Ben hic böyle bir sey yaptigini gormedim acikcasi, belki komple driver ve adrenaline'i silip bastan kursan duzelir. Asagidan indirebilirsin, zaten basit bir arayuzu var. Hatta on screen display'i kapatip sadece frame rate limiter olarak bile kullanabilirsin. Tiklayip deger gir ve enter de. Sonra alta al.

Sorun yok, freesync'in her zaman aktif olmasını istiyorsan Radeon Chill'de minimum ve maximum değeri 141 yap. Vsync oyun içinde ve adrenaline'de off olsun.

Sorun yok, FreeSync'in her zaman aktif olmasını istiyorsan Radeon Chill'de minimum ve maximum değeri 141 yap. V-Sync oyun içinde ve Adrenaline'de off olsun.

Deneyeceğim şimdi de neden 141.

Sorun yok, FreeSync'in her zaman aktif olmasını istiyorsan Radeon Chill'de minimum ve maximum değeri 141 yap. V-Sync oyun içinde ve Adrenaline'de off olsun.

Dediğini yaptım oyun içi V-Sync kapadım fakat 270 300 FPS görüyorum

Son düzenleme:
Dediğini yaptım oyun içi V-Sync kapadım fakat 270 300 FPS görüyorum
Radeon Chill'de dediğimi yapmadın o zaman.

141'e cap'leyerek Freesync'in her zaman aktif olmasını sağlarsın, monitorünün freesync range'i var, 144 yaparsak anlık o aralıktan çıktığı olur ve bu drop'lara veya pürüzlü bir deneyime sebep olur.

Çok merak ediyorsan aşağıda detaylı teknik açıklaması var. G-Sync için ama teoride aynı.

Yaptım hocam.

Oyunum bitsin SS atacağım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-01 015144.png
    249,8 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran görüntüsü 2025-02-01 015346.png
    275,8 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran görüntüsü 2025-02-01 015355.png
    206,1 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Hocam ekran kısmında Freesync devre dışı görünüyor, kontrol edebilir misin? Bir de seçili LoL launcher veya client değil, değil mi? Oyunun kendi exe dosyası mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…