Çözüldü AMD Radeon Software üzerinden FPS sabitlenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

373513

Hectopat
R5 5600H.
RX6500M.
16 GB RAM.
Sorunum şu AMD Radeon Software programından oyun ve ekran kartları bölümünden FPS'i FreeSync alıyorum ama LoL'e girdiğimde 144 FPS yerine daha fazla FPS'de oynatıyor. Önceden böyle değildi, bu ayarları açtığımda 144 sabit kalıyordu. Sorun nedir?

Çözüm
Link atabilir misin deneyeyim hemen de Radeon niye böyle bir şey yapıyor sorun ne onu anlamadım.
Ben hic böyle bir sey yaptigini gormedim acikcasi, belki komple driver ve adrenaline'i silip bastan kursan duzelir. Asagidan indirebilirsin, zaten basit bir arayuzu var. Hatta on screen display'i kapatip sadece frame rate limiter olarak bile kullanabilirsin. Tiklayip deger gir ve enter de. Sonra alta al.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-01 020000.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-01 020000.png
    205,7 KB · Görüntüleme: 17
Evet, aşırı rekabetçi bir oyuncu değilsen aç. Yoksa kapat ve FPS'i sal Latency'i düşürmek için.

Hocam 144'e sabitlenmiyor 300 400 görüyorum.

Hocam bir de Windows grafik ayarlarında variable Refresh rate diye bir alan var, o açık mı?

Bir de LoL bölümüne girmeden oyun sekmesine girip SS atabilir misin? Bazen mükerrer oyun simgesi çıkıyor.

Buyur.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-01 020302.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-01 020302.png
    166,4 KB · Görüntüleme: 14
Çok ilginç, bu ayarları oyunu tamamen kapatıp yaptın değil mi? Radeon Chill'in direkt FPS'i cap'lemesi lazım aslında. Bu ayarlar sonrasında oyun içi Vsync'i açınca da hala 300-400 fps mi alıyorsun?

Çok ilginç, bu ayarları oyunu tamamen kapatıp yaptın değil mi? Radeon Chill'in direkt FPS'i cap'lemesi lazım aslında. Bu ayarlar sonrasında oyun içi V-Sync'i açınca da hala 300-400 FPS mi alıyorsun?

Oyun içi vsyn açınca gecikme yapıyor diye biliyorum evet açınca 144 oluyor fakat oyun sonlarına doğru ciddi düşüş oluyor.

Rivatuner Statistics (RTSS) var mı? MSI Afterburner falan yüklediysen daha önce vardır. Nedense adrenaline'i yok sayıyor şu an. Şu ana kadar Radeon Chill'in yok sayıldığını hiç görmedim, yaşamadım.

RivaTuner statistics (RTSS) var mı? MSI Afterburner falan yüklediysen daha önce vardır. Nedense Adrenaline'i yok sayıyor şu an. Şu ana kadar Radeon Chill'in yok sayıldığını hiç görmedim, yaşamadım.

MSI Afterburner indiremdim sadece sıcaklığı 80 kilitlemek için universal X86 Tuning Utility indirdim.

RivaTuner statistics (RTSS) var mı? MSI Afterburner falan yüklediysen daha önce vardır. Nedense Adrenaline'i yok sayıyor şu an. Şu ana kadar Radeon Chill'in yok sayıldığını hiç görmedim, yaşamadım.

3 4 ay önce chill kullanmıştım evet işe yarıyordu şu an ne oldu bilmiyorum.

Sorunum çözülmedi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı