Çözüldü AMD Radeon WattMan ve siyah ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zurich

Kilopat
Katılım
14 Eylül 2018
Mesajlar
1.876
Çözümler
7
Arkadaşlar şu sıralar günde en az 2 kez olsa bile WattMan hatası alıyorum. Bir sürü çözüm denedim olmadı. Ayrıca şunu keşfettim bir oyun veya videoyu tam ekran yapınca bu sorun oluyor. Çözüm denemelerim:
1-DDU ile sürücü kaldırıp başka sürücüler kurdum.
2-Hızlı başlatmayı kapattım.
3-Ufterburner dadır hata diye sildim onu.
4-BIOS güncelledim.
Ama hala sorun devam ediyor. Sürüm 2.4.2 WHQL. Ekran kartım, MSI ARMOR RX580 OC 8GB .
 
Çözüm
Merhaba, sorununuz düzeldi mi?
Hocam düzeldi. Bir tane fan ayarı ile undervolt yaptım düzeldi. Siyah ekran en son sürüm ile azalıyor. Ayar yapınca ortadan kalkıyor. Wattman hatasıda aynen öyle oyun testi yapamadım. Sınava çalışıyorum.
20.7.2 kullanıyorum memnunum.

50W'lık ve pişirilmiş versiyon olmayan kartta bir zahmet. :D AMD'de daha çok Fiyat/sorunluluk oranı gibi bir şey var yani fiyatı arttıkça veya modeli arttıkça sorun yaşama oranı yükseliyor.

Şuan en sorunsuz kartlar 5500XT, RX 550/560 güncel kartlarda hatta RX 570.
 
Armor model kronik sorunlu, düzeltmiş olan versiyon GP model. Hatanın kesin bir çözümü yok bu arada, yukarıdaki arkadaşların önerilerini dinleyebilirsiniz.
Hocam sorunu 1 ay içerisinde çözemez isem garantiye yollayacağım artık yeni kartı verirler yeni çipmi koyarlar bilmem. Ve 1 sorun da şu, korona dan 3 ayda anca gelir.
 
Hocam ben o işlerden çok anlamam. Eğer benim ekran kartıma uygun stabil ayar gösterirseniz yaparım.

Tam ekrandan çıkıyor küçük ekranı açıyor. O hata gelince ekranda küçük küçük kırmızı kareler oluyor. Veya bazen siyah ekranla karşılaşıyorum, sisteme reset atınca yerine geliyor.

MSI Afterbruneri tekrar indirin ve voltajı 5-10 falan arttırın ama kartı elinize almayacağınız garantisi yok. Core clock ve Memory clock hızını da bir tık düşürebilirsin ve güç limitini de en yükseğe getir yani bildiğim genelde böyle çözülebiliyor.
 

Dosya Ekleri

  • dasdasda.PNG
    dasdasda.PNG
    15,4 KB · Görüntüleme: 64

Yeni konular

Geri
Yukarı