AMD RX 5000 ve 6000 serisinin sürücü desteği sona erdi!

Daha fazla  
Sadece 4 yıl önce çıkmış olan RX 6600 serisinin sürücü desteği sona erdi. Sadece güvenlik güncellemeleri alacak. AMD kendisine daha fazla ön yargı ile yaklaşılmasını istiyor herhalde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doğru olanı yapıyorlar. Yapay zekaya yoğunlaşmaları lazım. Şirket için iyi bir karar ancak oyuncular için kötü.
Nvidia GTX 7/8/1000 serisinin sürücü desteğini daha yeni kesti. AMD'nin yaptığı şey şirketin imajı için korkunç.

Saçma karar diyeceğim bir yandan mantıklı yapay zeka yok 9000 serisiyle anca bir ivme yakaladılar yapay zeka konusunda ama ondan önceki serilerde hiçbir şey yok teknoloji olarak hala FSR 3.1 le sürünüyorlar.

RX 5000 serisi hakkında yorum yapamayacağım, ancak RX 6000 serisi için şunu söyleyebilirim: RX 7000 serisi çıktığında, çoğu RX 6000 kullanıcısı yükseltme yapmadan mevcut kartıyla devam etti. Hatta bu yıl RX 9000 serisi piyasaya çıktı ama gördüğüm kadarıyla, üst seviye RX 6000 kullanıcılarının büyük bir kısmı hâlâ aynı kartlarıyla yola devam ediyor. Bence AMD artık bu kullanıcıları daha yeni modellere yönlendirmek amacıyla sürücü desteğini sonlandırdı, açıkçası bunun dışında mantıklı bir açıklama aklıma gelmiyor.

Yükseltme sebebi VRAM diyebilirim hocam. RX 6700'ün bile 12 VRAM'i var fakat NVIDIA 3000 serisinde VRAM az olduğu için yetmeyebilir düşüncesi olan herkes 5000 4000'e yükseltmek istedi. 3080'i̇n bile 10 GB VRAM'i var ama çok güçlü kart.

Rx 5500 XT nin sonuna geldik elveda başıma bela olan kart.

3 yıllık 6600 XT kartımdan hala memnunum. AMD değiştirmem için elinden geleni yapıyor. Ne zaman 1080P'de memnun etmezse o zaman değiştireceğim.

Sürücüler stabilse çokta bir önemi yok aslında. 6000 serisi kart kullanıyorum.

VRAM disinda RX 6800 ve ustunde bulunan kartlar hala saf guc acisindan gayet yeterli bana kalirsa. Bende 6800 XT var, FHD ve Ultra ayarlarda native sekilde kullanirken banamisin demiyor. Hatta UHD 60Hz bir televizyonda da native sekilde denedim ve bayağı tatmin edici FPS'ler verebiliyor.

Çok rezil bir durum. GTX serisinde gene 1080Ti dışında günümüze ayak uyduran bir kart yoktu ama RX 6000 serisi komple F/P ve güncel olarak güçlü kartlar. Üst düzey bir destek beklemiyorum ama oyun ve bazı yazılım yenilemeleri için güncelleme şart bu kartlara.
Yeni aldığım 6700XT GTA 6'ı sırf RX 580'nin Spiderman 2'de yaşadığı durum gibi açamazsa çok sıkıntı. 6900XT gibi ciddi güçlü kartlar için daha beter.
RX 400/500 serisi ölür diyorduk, hepsi gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…