AMD RX VEGA 56 Satışta!

AMD öyle kartlar çıkarmalı ki,

giriş seviyesinde GT 1030
orta seviyede 1050Ti
üst segmentte 1070-1080 gibi kartlara cevap vermeli.
Şuan ellerindeki hiçbir kart bunlara kafa tutacak güveni vermiyor. Güzel bir politika izleseler Ryzen'da yaptıkları gibi çok iyi olur.

Yanlışım varsa düzeltin.

AMD öyle kartlar çıkarmalı ki,

giriş seviyesinde GT 1030
orta seviyede 1050Ti
üst segmentte 1070-1080 gibi kartlara cevap vermeli.
Şuan ellerindeki hiçbir kart bunlara kafa tutacak güveni vermiyor. Güzel bir politika izleseler Ryzen'da yaptıkları gibi çok iyi olur.

Yanlışım varsa düzeltin.
Giriş seviyesinde RX 550, orta seviyede RX 570, üst segmentte RX VEGA 56 ve 64 var. RX 64 gereksiz pahalı, RX 570'de madencilikten dolayı pahalı. AMD'nin yapması gereken bir sonraki seride güç tüketimini düşürmek.

Arkadaşlar AMD iki farklı cephede savaşıyor. Birincisi işlemci cephesinde Intel ile diğeri ise GPU cephesinde NVIDIA ile. AMD işlemci konusunda intel'den daha fazla tecrübeye ve beceriye sahip. Bkz: ilk 64 bit işlemcilerin AMD tarafından piyasaya sürülmesi. NVIDIA yıllardır ekran kartında tek isim. AMD'nin, Intel'e göre, sürekli yenilikçi ve sürekli ileriye yönelik bir politikaya sahip NVIDIA'nın önüne geçmesi çok zor. Bu fiyatların sebebi ise madencilerden dolayı, stok sıkıntısı yaşamamak için olduğunun yanında Vega ekran kartlarının yepyeni bir üretim tarzı ile üretildikleri ve bu tarzın pahalı olduğunu aklımızdan çıkarmamak lazım.
Yeni tarz: Belleklerin işlemci bloğunun içine taşınması. Bkz: Donanımhaber Vega incelemesi.

Geçenlerde VEGA 56'nın modlandığını duymuştum, BIOS modu sayesinde VEGA 64 seviyesine çıkıyordu güç tüketimi dahil. En azından 56 fiyatına 64 sahip olunabilir.

Vega'nın satması için fiyatların aşırı düşmesi lazım. Aksi taktirde GTX 1070 ve 1080 karşısında hem o fiyat hemde o TDP ile duramaz. Vega'yı aylardır bekleyenlere 1 dakikalık saygı duruşu...

Vega clock to clock testlere tabi tutulduğunda Fury X ile aynı performansı veriyor. Yeni bir şey yok. Birisi bundan 1 sene önce falan Vega = Overclocked Fury X demişti, ben de hadi oradan! demiştim ama şimdi gel gör ki ne kadar haklı olduğunu görüyoruz :D

Vega FE vs. Fury X at Same Clocks: "IPC" Testing

Fury & Fury X'e sahip olanlar yapabildikleri kadar OC yapsınlar, Vega 56&64 performansını yakalayabilirler belki :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı