AMD Ryzen 1500X ve AMD RX580 Düşük FPS Sorunu

oguzhanb61

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Son zamanlarda dikkatimi çekiyor oyunlarda düşük FPS alıyorum. YouTube'dan RX580 Benchmarkları izleyip karşılaştırıyorum. Assassin's Creed Origins'te 1080p Very High ayarlarda 55 FPS civarı alıyorlar. Ben aynı kart ve aynı ayarlarda nedense 30-35 FPS'lere düşüyorum. Hadi onu da geçtim Homefront: The Revolution oynuyorum ve en yüksek ayarlarda oynarken kasıyorum 30 FPS'lere düşüyor işin garibi düzgün oynayabilmek için düşürüyorum grafikleri en fazla 5-10 FPS fark ediyor. Oyunlar esnasında hep GPU kullanımı %100 (Assassin's Creed'de bazen %0-%20 civarlarına düşüyor bir saniyeliğine ve CPU Kullanımı aşırı derecede artıyor %85'lere kadar çıkıyor.) , sıcaklık sorunu yok 75 dereceyi geçmiyor kart.
Sürücülerimin hepsi güncel, BIOS güncel Windows 10 Lisanslı ürün kullanıyorum.

Sistemim şu şekilde;
AMD Ryzen 5 1500X
ASUS ROG Strix B350-F
Corsair Vengeance LPX 2X8 GB 3000 MHz
MSI RX580 Gaming X 8GB
Toshiba P300 1TB
Corsair LE200 120GB
CoolerMaster 700Watt 80+

Hemen hemen aynı sistemlere sahibiz, ben de o sorundan şikayetçiydim ancak saçma bir şekilde Corsair LE200 240 Gb SSD'mi verimsiz çalıştığı için servise verdim ve döndüğünde bir daha düşük performans sorunuyla karşılaşmadım. Dediğim gibi saçma ve spesifik bir durumdu.

Ama oyunlar HDD'ye kurulu sizin de öyle miydi?

Ama oyunlar HDD'ye kurulu sizin de öyle miydi?
PUBG, GTA 5, LOL ve CS:GO SSD'de kuruluydu ve hemen hepsinden çok düşük performans alıyordum. HDD'dekilerde de durum farklı değildi. İsterseniz HD Tune ve CrystalDiskMark ile SSD ve HDD'yi taratıp buraya atın belki sizin disklerden birinde de bir sorun olabilir.

merhaba bende de aynı sorun vardı, anakartım asus prime plus b350 overlock yaptım aynı zamanda da anakartın ayarını da asus optimal yaparak performansı seçtim oldum hem O.C hem asus'un performansı çakıştığı için işlemcim 1.5 GHZ de çalıştığını farkettim anakartın performansını kapattım ve şuan 3.8 GHZ de çalışıyor inan bilgisayardan soğumuştum bende de asus rog strix rx 580 var işlemci dar boğaz yapıyormuş sende bir bak derim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…