AMD Ryzen 2700 O.C nasıl yapılır?

Orodruin

Megapat
Makaleler
3
Yer
Sirius
Herkese merhabalar.

Ryzen 7 2700, ASUS B450-E GAMING anakart ve G.Skill tridentz 2X16 GB 3200MHz RAM'den oluşan ana bileşenlerim var.
İşlemcime overclock yapmak için aşağıdaki yolu izleyerek uyguladım.

DOCP profilini kapattım.
Precision Boost overdrive ayarını kapattım. (Disable)
Core performance Boost ayarını kapattım. (Disable)
İşlemci voltajını 1.35v yaptım.
İşlemci hızını 4.00 GHz olarak ayarladım.
RAM voltajını 1.35v yaptım.
RAM hızını 3200 MHz olarak ayarladım.
Performance enhancer ayarını level 3 olarak ayarladım.

Şimdi buraya kadar doğru yaptığımı düşünüyorum. Daha sonra Windows üzerinden Prime 95 ve Aida stres testi yaptığımda bilgisayar bazen kitleniyor.
İşlemciye voltaj yetmiyor diyebilirsiniz ama şöyle enteresan bir durum da mevcut, CPU-Z, HW monitör ve Hwınfo voltajı olduğundan düşük gösteriyor.
BIOS'ta 1.35v ayarladığım voltajı bir tek Aida doğru ölçüyor. Diğer programlar 1.33-1.32 gibi düşük ve küsürlü göstermekte.

Soc veya SB voltajlarını da değiştirmeli miyim bu işlemler sırasında?
4.00GHz ya da 4.1 GHz için çıkabileceğim en yüksek voltaj bu işlemci için nedir?

Daha önce pek çok defa Intel işlemcilerde overclock yaptım ama bu tip şeylerle hiç karşılaşmamıştım.
Ama AMD karışık geldi ve voltajlar sanki yüksek.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram 1.35V çok fazla hemde stock hızda neden voltaj verdin anlamadım. 2133MHz RAMi 3100MHz OC olarak kullanıyorum 1.30V vererek. Ryzen anakartlarda nasıl bilmiyorum ama 3200MHz RAM çok kolay 4000'de çalıştırabilirim kendi Z270 anakartımda.

Gskill TridentZ 3200MHZ'de 1.35V ile çalışır. Kendi profilindeki ram voltajı da bu.
2133mhz olarak değil XMP ayarındaki değerlere göre çalıştırıyorum.

Benim buradaki sormak istediğim işlemci voltajı ve LLC seviyesinin ne olacağı.
Ama sanırım bilen yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı