Şimdi benim sistemimde AMD R3 2200G APU işlemci bulunmakta başka herhangi bir ekran kartı yok. Sistem geçtiğimiz günlerde Win 10'du ve otomatik onarım hatası vermesi üzerine sisteme Win 8 format attım ve format atmam sonucunda su anda bilgisayarda aygıt yöneticisi görüntü bağdaştırıcısı kısmında Vega 8 Graphics driver ibaresi görünmemekte.
Bunun yerine Microsoft temel görüntü bağdaştırıcısı bulunmakta ve GPU bellek miktarına DXdiag dan baktıgımda 250 mb olarak gozukmekte. Bilgisayarda onceden 1920x1080 çözünürlük alabilirken şuanda en fazla 1280x720 alabiliyorum.
Buradan kendi PC bilgi tecrübeme dayanarak PC'nin APU işlemcide bulunan ekran kartını gormediğini veya drıverı yuklu olmadıgı için çalışmadıgına kanaat getirdim(kendimce). Sorum şu bu driveri nasıl yukleyebilirim veya APU işlemciyi nasıl ekran kartı görevi görmesi için etkinleştirebilirim
AMD Windows 8 ve Windows 8.1 için yeni sürücü yayınlamıyor, sadece Windows 7 ve Windows 10 güncelleme dağıtıyorlar. Ryzen APU sistemlerde ise sadece Windows 10 x64 desteği mevcut. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.