AMD Ryzen 3 3300X soğutucu önerisi

Ben Wraith spire ile kullandım yetmedi
Bence al derim sen stock diyorsun da stock hali zaten Core Performance Boost ve PBO ayarları açık hali bu hali ile ve otomatik voltaj ile ısınıyor zaten.

Sen ancak bu ayarları kapatırım voltajı biraz azaltırım dersen 3.8 de kullanırsan ok. Ama bu sefer bu işlemcinin ne anlamı olur?

O nedenle paraya kıymanı ve kule tipi bir soğutucu al derim sonra keyfine bak.

Stock soğutucular bir yerden sonra uçak motoruna dönüşüyor çünkü hem küçükler hem de absürt hızlara çıkıyorlar.

ek olarak sormuşsun fps düşüşü cpb ve pbo kapalı kaç olur bunu biz söyleyemeyiz herkesin sistemi farklı bende 10 sende 7 birinde 5 fark edebilir mesela! kullandığın ram, oynadığın çözünürlük, windows un stabil mi ? sürücün düzgün mü? v.s çok değişken. o nedenle bunun testini ancak sen yapabilirsin. eğer prism elinde varsa işlemcin gelince testini sen yap eğer yeterli olursa ok olmazsa değiştirirsin
Elimde prism soğutucu yok. Soğutucu almak için karar veremedim ve araştırma içerisindeyim. Bazı kişiler 5600x ile kullanıyorum ses yok diyor bazı kişiler ise 1600 af overclock yapıp kullanıyorum ses var diyor. Tam emin olamadım bende.

Elimde prism soğutucu yok. Soğutucu almak için karar veremedim ve araştırma içerisindeyim. Bazı kişiler 5600x ile kullanıyorum ses yok diyor bazı kişiler ise 1600 af overclock yapıp kullanıyorum ses var diyor. Tam emin olamadım bende.

Bu Wraith fanların hepsi belli bir sıcaklıkta son hız dönerler bunun kaçarı yok. Prism aralarında en güçlüsü 3300X'e yeter mi tabii yeter. Bu işlemciyi CPB kapalı bile kullansan 3100'ün turbosundan daha güçlü çünkü yapısı çok farklı. Ama 3300X alacaksan da eh hakkını vererek kullanmak lazım.

Silikonun kötü denk gelmezse (benim kötü geldi) el ile voltaj verip 4.3Ghz'e çekersin düşük sıcaklıklarda ve seste güzel güzel oynarsın. Sen yine bütçen yetiyorsa kule tipi bak ama. Ben 6600 XT besletiyorum, sen 1660 Super besleteceğin için yükü de, sıcaklığı da daha az olur.

Bu Wraith fanların hepsi belli bir sıcaklıkta son hız dönerler bunun kaçarı yok. Prism aralarında en güçlüsü 3300X'e yeter mi tabii yeter. Bu işlemciyi CPB kapalı bile kullansan 3100'ün turbosundan daha güçlü çünkü yapısı çok farklı. Ama 3300X alacaksan da eh hakkını vererek kullanmak lazım.

Silikonun kötü denk gelmezse (benim kötü geldi) el ile voltaj verip 4.3Ghz'e çekersin düşük sıcaklıklarda ve seste güzel güzel oynarsın. Sen yine bütçen yetiyorsa kule tipi bak ama. Ben 6600 XT besletiyorum, sen 1660 Super besleteceğin için yükü de, sıcaklığı da daha az olur.
Ses takıntım var çok fazla sesten hoşlanan bi insan değilim ama kararsız da kaldım. Zaten overclock yapmayacağım. Kasanın önünde 2 arka tarafında 1 ve üst tarafında da 1 tane olmak üzere 4 fan bulunuyor. Ön ve arka fan Msı marka fanlar ve ön panel tamamen mesh bir yapıda. Üst kısımda ise Arctic fan bulunuyor.

Kule tipi olarak arkadaşın önerdiği Dark Freezer x126 kule tipi soğutucu olabilir.

Ses takıntım var çok fazla sesten hoşlanan bi insan değilim ama kararsız da kaldım. Zaten overclock yapmayacağım. Kasanın önünde 2 arka tarafında 1 ve üst tarafında da 1 tane olmak üzere 4 fan bulunuyor. Ön ve arka fan Msı marka fanlar ve ön panel tamamen mesh bir yapıda. Üst kısımda ise Arctic fan bulunuyor.

Bu işlemci genel olarak OC sevmez ama kendi turbo hızı olan 4.3Ghz hızını da güzel seviyor. Ben CPB+PBO açık kullanıyorum @Stalkerlp el ile değerler verdi mesela o daha düşük sıcaklıklar alıyor 4.3Ghz'de. Sen de o şekil kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı