Çözüldü AMD Ryzen 3600 oyunlardan atma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Murat55

Centipat
Merhaba arkadaşlar,​
1 hafta önce bir bilgisayar topladım. Bütün sürücüleri yükledim ve güncelleştirdim ama oyunlardan atma problemi yaşıyorum. Mesela sabah pcyi ilk kez açtığımda Far cry 5'i 2-3 saat oynayabiliyorum ama sonra oyun bir anda donup oh no it's crashed hatası veriyor. Daha sonra tekrar girmeye çalıştığımda, 10-15 dk sonra yine atıyor oyundan. Oyundan atma problemiyle Gta 5, Call of Duty WW2, Cs Go gibi oyunlarda da karşılaştım veya Bannerlordda direk steamden oyun açılmıyo, native.exeden açmak gerekiyor. GPU ve CPU değerlerine baktığımda CPU'nun 89 dereceye kadar çıktığını gördüm Far Cry 5 'de. Sorunun işlemcinin ısınmasından kaynaklandığını düşünüyorum. İşlemci soğutucus stok soğutucu. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.​
Sistemim;​
Amd Ryzen 5 3600​
Msi radeon 5700 Mech OC GP 8gb 256bit​
Gigabayt B450m S2h​
2*8 New Forza DDR4 3000 CL15​
Intenso 480 gb SSd​
Kasa: Rampage Rampart Mesh 600W 80+ bronze 4*120 rgb fanlı modeli.​

Son düzenleme:
Çözüm
Sistemde hız aşırtma mevcut mu? (İşlemci,RAM veya ekran kartına) BIOS'dan XMP ayarını devre dışı bırakıp deneyebilir misiniz?
Far Cry 5'deki değerler

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    1 MB · Görüntüleme: 99
Merhaba Emir bey,
Bilgisayarı ilk kez açınca oyunu 2-3 saat oynayabiliyorum takılma veya başka bir sorun olmadan. 2-3 saat sonra bir anda ekran, oyun donuyor ve masaüstüne geçiyorsunuz . Ekranda oh no it's crashed hatası çıkıyor ve çöküyor oyun. Oyun epic gamesden oynuyorum. Yukarıda da detayları verdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı