AMD Ryzen 5 1600 3.5 GHz'ye O.C ile 43-50 Derece Olması

LORDUM01

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar;
Başlıkta da belirtiğim gibi Ryzen 5 1600 işlemci kullanıyorum, işlemciyi 3.5 GHz'ye OC yaptım fakat sıcaklık değerleri bana biraz garip geldi, 50-43 derece arasında geziyor bu değer normal midir sizce?

Ekran Alıntısı2.PNG
Ekran Alıntısı1.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben pek memnun değilim açıkçası çünkü anı sıcaklık artışlarında örneğin 43 derceden 50 dereceye aniden çıkınca fanların devri bir anda artıyor ve biraz sinir bozucu bir ses çıkartıyorlar.

Ben pek memnun değilim açıkçası çünkü anı sıcaklık artışlarında örneğin 43 derceden 50 dereceye aniden çıkınca fanların devri bir anda artıyor ve biraz sinir bozucu bir ses çıkartıyorlar.

O fan sanırım 9 cm. Eğer öyle ise elektrik süpürgesi gibi ses yapar. Fan bu arada Cooler Master marka. Çok güzel soğutur?

CPU için stok fanı kullanıyorum 3.5 GHz için yeterli olacağını düşünüyordum fakat sınırlarını zorluyoruz sanırım

Onla alakası yok. İstersen 7 Ghz' ye çıkar. Tabi sakın deneme. :D

Olay şu ki bende R7 1700 kullanıcısıyım ve 3 Ghz' den 3.7' ye çıkarttım. Ortalama (boşta) 50 derece gezdi.
Şuanda normal kendi ayarlarında ve 42-43 derecede. Sadece BIOS üzerinden işlemci voltajını düşür. Eğer ilk baştaki voltaj değerini söylersen aşağı yukarı sana kaç yapabileceğini söyleyeceğim. Bende ilk başlarda 55 dereceydi 3 Ghz' deyken. Emin ol çok etkiliyor.

@LORDUM01 İşlemcinin varsayılan voltajı 1.2 volta ayarlayıp frekansı 3.6 GHz ye çıkarın. Şahsen ben böyle kullanıyorum ve sıcaklıklar gayet iyi. BIOS üzerinden de otomatik fan hızı değerlerini değiştirin. Normalde 85 Dereceye gelmeden tam hızda dönmüyor. Daha düşük değerlerde gezmesini istiyorsanız %100/75 C° olarak ayarlayın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı