AMD Ryzen 5 1600 En Fazla Kaç GHz'ye Çıkabilir?

techpro51

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcimi geçen gün BIOS'tan OC ettim. İşlemcimi 3.80 GHz'ye çıkardım ve bilgisayar sorunsuz bir şekilde Windows ekranına ulaştı. Ardından biraz gaza gelerek işlemcimi 4.10 GHz'ye OC ettim. Ve BIOS'u kapattıktan sonra bilgisayar reset atmaya başladı. Reset atarken BIOS'a girmeyi denedim. Uzun uğraşlar sonucu BIOS'a ulaştım. Bu seferde BIOS ekranında mouse çalışmıyordu. Benim de aklıma BIOS pilini çıkarmak geldi. Güç kaynağını şalterinden kapattım ve BIOS pilini söktüm. Bilgisayar açılınca kapatıp BIOS pilini geri taktım. Bilgisayar şuan sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Tekrar denemeye korkuyorum. Anakartın kendi OC profilini bile çalıştırmadım bu olaydan sonra. Sizlere sorum AMD Ryzen 5 1600 En Fazla Kaç GHz'ye Çıkabilir?

Anlaşıldığı üzere hızaşırtma teknikleri ve incelikleri hakkında pek bir haberin yok. Hızaşırtmada belki de en kilit nokta şansa dayalı. Silikon lotosu diye bilinir, eğer iyi silikon sana denk gelmişse başkalarının ulaştığından daha yüksek hızlara ulaşabilirsin. Eğer piyango sana vurmamışsa tüm teknikleri denesen dahi iyi bir sonuç alamazsın.

AMD, bu şans işini biraz daha belirli kılmış. Sonunda X ibaresi bulunan işlemciler, diğerlerine göre daha yüksek kapasitede hızaşırtma sağlayabilir. Ancak tahmin edersin ki bu da kesin değil. 10 MHz bile işlemeyen hızaşırtma senaryoları gayet mümkün.

Aynı işlemci bende de var ve ben de 3.8 GHz hızında çalıştırdım bir gün. 3.8 GHz galiba bu işlemcilerde kilit nokta. 4.1'i gören de var, 3.7 ile cebelleşen de.

Arkadaşım anlattığın olayın aynısı benim başımada geldi. Ben 3,9 GHz ye çıkarmıştım. Sonra Cmos reset yaptım PC düzeldi ama. Şimdide PC yi 3,7 nin üzerine çıkaramıyorum. Cinebech de hata veriyor anakart.

Aynı işlemciyi kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla 3,7 GHz normal bir değer dahada üstüne çıkarmamalısınız. Ben normal haliyle kullanıyorum bu bile yetiyor kaldıramadığı oyun yok. Tek sıkıntısı biraz zaman lazım yoksa canavar gibi olduğunu düşünüyorum.

İşlemcinin kalitesine (hepsi aynı düzeyde olmuyor), kullanılan anakart ve soğutma sistemine, yapan kişinin tecrübesine göre değişir.
Hocam şu an işlemcim 4.0 GHz'e OC ettim. Sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…