AMD Ryzen 5 2500U Turbo 2 GHz'de Çalışması

semmihh

Decapat
AMD Ryzen 5 2500U işlemcim var dizüstü bilgisayarımda. bildiğim kadarıyla Turbo'da 3.6 GHz'e kadar çıkması gerek ama oyun oynarken bile görev yöneticisinden baktığımda 2 veya 1.8 GHz'lerde oluyor. Bazı yerlerde güç yönetiminden performans seçeneğini seçince Turbo açılır yazıyor ama benim Windows'ta sadece dengeli var. Kendim plan oluşturup her şeyi en performanslıya getirdim ama hala 2 GHz'lerde geziyor. Yardımcı olun lütfen.
398500

AMD Ryzen 5 2500U işlemcim var dizüstü bilgisayarımda. bildiğim kadarıyla Turbo'da 3.6 GHz'e kadar çıkması gerek ama oyun oynarken bile görev yöneticisinden baktığımda 2 veya 1.8 GHz'lerde oluyor. Bazı yerlerde güç yönetiminden performans seçeneğini seçince Turbo açılır yazıyor ama benim Windows'ta sadece dengeli var. Kendim plan oluşturup her şeyi en performanslıya getirdim ama hala 2 GHz'lerde geziyor. Yardımcı olun lütfen.Eki Görüntüle 398500
1-Laptop modelini paylaşmanız lazım
2-Bilgisayarınızın yük altındaki sıcaklıklarını paylaşmanız lazım.

Lenovo ise cihaz ince olduğu için ısınma sorun olmaması için belli sıcaklığa gelince 2.0GHz hızına sabitlemekte. Örneğin; 65 dereceden sonra hızı düşürmekte. 70 derecelere geldiği zaman sabit 2.0GHz hızında çalışmakta. Isı düşünce tekrar değeri yükseltmekte. BIOS güncellemesiyle çözülecek bir şey. Fakat şuan dediğim gibi üretici firma ısınmaması için ya da kullanıcıyı umursamadığı zaman bu güncellemeyi vermemekte. Fazla şikayet olursa belki umursar bu durumu çözebilir firma. Sizde bu durumu üretici firmalara bildirin.

1-Laptop modelini paylaşmanız lazım
2-Bilgisayarınızın yük altındaki sıcaklıklarını paylaşmanız lazım.

laptop modelim lenovo ıdeapad ip330
65 dereceyi gördüm şuana kadar en fazla
Lenovo ise cihaz ince olduğu için ısınma sorun olmaması için belli sıcaklığa gelince 2.0GHz hızına sabitlemekte. Örneğin; 65 dereceden sonra hızı düşürmekte. 70 derecelere geldiği zaman sabit 2.0GHz hızında çalışmakta. Isı düşünce tekrar değeri yükseltmekte. BIOS güncellemesiyle çözülecek bir şey. Fakat şuan dediğim gibi üretici firma ısınmaması için ya da kullanıcıyı umursamadığı zaman bu güncellemeyi vermemekte. Fazla şikayet olursa belki umursar bu durumu çözebilir firma. Sizde bu durumu üretici firmalara bildirin.
anladım teşekkür ederim.

Sen benim mesajı okumuyor musun? Max. 65 derecenin görmenin sebebi 2GHz hızında çalışması. Bende aynı modeli kullanıyorum. Lenovo kısıtlamış. Bunun için yüzlerce kullanıcı BIOS güncellemesinin gelmesini bekliyor.
okudum ve teşekkür ettim zaten üstteki arkadaş bu bilgileri istemişti ondan yazdım.

CS:GO yüksek ayarda Min. 40 Max. 90 Ort. 63. Takılma sorunu var bu değerleri alsam da. Şuan bunu diyebilirim.

Size de bir şey diyeceğim. SysMain uygulaması %100 disk kullanıyor mu ve müzik dinlerken müzikte saniyeliğine takılma var mı?
bilgisayar ilk açılırken 2 dk kadar %100 oluyo ama ondan sonra %10 anca oluyor o uygulama hiç dikkatimi çekmedi ama genel olarak çok düşükte kullanım .daha alalı çok olmadı ama farkedilir bir takılma yaşamadım dinlerken.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı