AMD Ryzen 5 2600 için sistem önerileri

Bütçe
6000
Kasa + Monitör olarak imzamdaki sistemi dizdim Net 7K tuttu. Eğer bu fiyat sizi zorlar ise ekran kartını 2060 yapabilirsiniz.

Kasa + Monitör olarak imzamdaki sistemi dizdim Net 7K tuttu. Eğer bu fiyat sizi zorlar ise ekran kartını 2060 yapabilirsiniz.
Merhaba, R5 2600 ekran kartını yeteri kadar besliyor mu ? Fps drop veya düşük fps sorunları yaşıyor musunuz. Tecrübelerinizi merak ediyoruz, lütfen.

Merhaba, R5 2600 ekran kartını yeteri kadar besliyor mu ? Fps drop veya düşük fps sorunları yaşıyor musunuz. Tecrübelerinizi merak ediyoruz, lütfen.

Steam kütüphanemde fazla oyun yok. Pubg mobile oynuyorum. PC sürümü de mevcut. Onu açtığımda Full ultrada 115-120 fps alıyordu. Tekrar dener paylaşmaya çalışırım. Fakat ben işlemciyi 750 TL'ye alırken %5-10 kadar yetersiz kalacağını biliyordum. Çünkü 4. nesil ryzenler geldiğinde R7 3700x düşünüyorum ondan dolayı böyle bir sistem dizdim. 144 hz monitör kullanıyorum zaten üzeri bir FPS değerleriyle de çok işim yok açıkçası. Sorunuza gelirsek "yeteri kadar besliyor mu?" olayına net birşey diyemem ama benim için problem yok. Oyunlarda çok değişkenlik oluyor farklı oyunlarda denemek lazım. Ben işlemci değişeceğim zaten ileride. 2060 arıyorken indirimle 2760 TL'ye Gaming Super gelince dayanamadım aldım aynı zamanda

Bende şuan bir sistem alacağım,
r5 2600x
msi rtx2060 gaming z
3200 mhz 2x8 cl 16 ram
msi b450m a pro max
apacer 240 gb ss
corsair spec delta

Kasanın bu şekilde fiyatı 5787, gayet ucuz geldi ekran kartı çok cezbediyor beni.
Ayrıyeten sistemin işlemcisini R7 2700x yaparsam da 5870 tl yapıyor.
İşlemciyi 3600 yaparsan fiyat 6180 oluyor
İki arada bir derede kaldım.
Diğer taraftada zotac 2060, R5 3600 lü sistem var onunda fiyatı 5900 civarı. Hangisini alacağımı şaşırdım. Senin bir fikrin var mı ?

Genelde oyun mu oynuyorsunuz? Render işiniz falan oluyor mu?

Ben bu sistemi 10 gün önce aldım.
Yalnız seçeneklerden, Ram corsair yaptım, kasayı da Corsair Delta 550w yaptım, monitörü LG aldım Toplam 5607 tl yaptı.
Çok memnunum, yalnız monitörü 200 tl fark ile lps alabilirsin. maus ise X7 serisi daima iyidir.

Genelde oyun mu oynuyorsunuz? Render işiniz falan oluyor mu?
Ben oyun oynarım genelde fakat kardeşim yayın da yapar videoda editler. Yani bu koşulda r7 2700x veya 2600x arasında gidiyorum. r7 2700x yaparsam işlemciyi acaba msi b450m a pro max anakartta sıkıntı çıkartır mı ve ekran kartı tarafından sorun yaparmı, işlemciyi 2600x alırsam da acaba rtx 2060 mı yeteri kadar besler mi düşünceleri içerisindeyim

birde dediğim gibi başka bir site üzerinde
r5 3600 ve zotac 2060 lı sistemde var 5900 civarlarında
Ama bi msi gaming z değildir yani

Hocam şöyle söyleyeyim yayın-edit işleriniz var ise R7 kesinlikle mantıklı seçim olacaktır. Bu arada 2060 Super harici altındaki ekran kartlarını 2600 rahat besler bu konuda endişeniz olmasın. Gözüktüğü kadar kötü bir işlemci değildir 2600. sadece oyun deseniz 3600 önerirdim. Ama çok fazla edit işiniz yoksa 3600 işinizi biraz geçte olsa bitirir fakat yayın için aynı şeyi diyemem çünkü yayın yapmadım hiç. Zotac ve MSI soğutmalarının muhakkak inceleme videoları vardır. Corsair Spec Delta kasanın malzeme kalitesi ve dizayn durumu çok iyi olsa da içerideki hava akışı çok iyi değildir. En azından bir MB511 kadar değildir ön panelde mesh bölüm çok az. Haricinde arka egzos fan biraz ucuz tutulmuş tam tahliye edemiyor şacak havayı. Ben 3 adet egzos olarak kullanacağım fan alıp üst kısma 2 tane 1'de arkaya kullanacağım. MSI Gaming ekran kartım %99 kullanımda olmamasına rağmen 67-69 dereceleri görüyor bu da kasanın ve fanların etkisi diye düşünüyorum. Kasa hava akışı iyi olursa Zotac ve MSI fiyat farkını göz önüne alın ona göre değerlendirin. Ben tek tek topladım ürünleri. Bir liste oluşturup kampanyaya göre dizmeniz uyguna gelir diye düşünüyorum. Fakat zaman ve uğraşmak istemezseniz alın biran önce fiyatlar artabilir önümüzdeki zamanda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıltıcı yorum da bulunuyorsun. Corsair Delta bahsettiğin durum yok. Bunu nerden tecrube ettin sorabilirmiyim?

Hocam yorumların ve görüşlerin için çok teşekkür ederim. Şimdi son kez iki sistemi de senine paylaşacağım ve son bir yorumunu isteyeceğim.
Sistem 1:
r5 2600x
msi b450m a pro max ddr4 4133 mhz
2x8 adata xpg spectrix ddr4 3200 mhz CL 16
MSI GeForce RTX 2060 gaming Z
Apacer panter 240 gb ssd veya james donkey 256 gb m2 ssd (+70 tl fark)
Corsair spec delta
Fiyat 5848 TL, işlemciyi r7 2700x yaparsam 5928(jamesdonkey ssd yerine apacer yaparsam 5867 TL)
Sistem 2:
R5 3600
MSI b450m a pro max 3466 mhz OC
XPG 2x8 3000 mhz CL16 ram
Zotac GeForce RTX 2060 gaming
Kingston 240 gb ssd
Ranker Cygnus 650W 80 + Mesh kasa
Bu kasanın bu şekilde fiyatı ise 5920 TL

Yanıltıcı yorum da bulunuyorsun. Corsair Delta bahsettiğin durum yok. Bunu nerden tecrube ettin sorabilirmiyim?

Sizde görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…