AMD Ryzen 5 2600X ve MSI GTX1080 Ti darboğaz yapar mı?

enes6uner

Centipat
İşlemcim yetersiz gibi hissediyorum. Acaba darboğaz sorunu mu yaşıyorum diye düşünüyorum. Darboğaz yapıp yapmadığını nasıl öğrenebilirim?

Anladım hocam sağolun. Ben de darboğaz oluyor demek ki. İşlemcimi satıp yenisine geçmeliyim. Öneriniz var mı acaba ?
1080P ve 2K çözünürlükte mutlaka yapıyordur. 4K'da olmaz.
Hocam 4k monitöre sahip değilim maalesef. Bu durumda işlemciyi değiştirmeliyim diye düşünüyorum.
Arkadaşlar 2k monitörler pahalı hatirlatirim.
Maalesef hocam. Ayrıca ben fps oyunları oynayan biriyim. Monitörün hertzi çok önemli benim için. 2k 144hz veya 165hz monitörler pahalı geliyor

Bende alamadım 2K monitör. Fazla pahalı geldi. Belki ileride olabilir.

İsterseniz NVIDIA DSR teknolojisi ile 1080P monitörde 4K çözünürlüğe alabilirsiniz, gerçek 4K kadar kaliteli olmaz ama darboğazdan kurtulursunuz.
İsterseniz NVIDIA DSR teknolojisi ile 1080P monitörde 4K çözünürlüğe alabilirsiniz, gerçek 4K kadar kaliteli olmaz ama darboğazdan kurtulursunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağolun hocam fakat ben amatör olarak csgo oynuyorum. Csgo da 4k grafikler beni olumsuz etkiler. İşlemcimi değiştirme kararı aldım şuan piyasaı araştırıyorum. Sizce AMD yönünden devam mı etmeliyim yoksa intele mi geçiş yapmalıyım ?

Şu an AMD lider çoklu çekirdek performanasları Intel'e fark attı, kesinlikle AMD.
Şu an AMD lider çoklu çekirdek performanasları Intel'e fark attı, kesinlikle AMD.

Perfomans artışı fazla olsun derseniz ve bütçeniz yeterli ise 3700X > 3600X > 3600 minumum 3600 alın.

2K daha netlik kazandırır doğru. Ama maddi gücünüz var ise alabilirsiniz başka türlü zor bir durum. 4K alacaksin bir de RTX 2080 Ti alman lazim ya da onun alti. Çünkü 2K istedin aldın diyelim belli bir zaman sonra 4K almak isteyeceksin yine para. Bunun yerine 1080P gayet işini görür.

2K ve 4K olayı için daha zaman var. Yeni nesil kartlar ve işlemciler FPS değerlerini 144'e zamanla sabitler hale gelecekler. Düşük FPS diye bir şey kalmayacak.

Perfomans artışı fazla olsun derseniz ve bütçeniz yeterli ise 3700X > 3600X > 3600 minumum 3600 alın.
Bütçem 3700x'i zorluyor. En yakın zamanda geçmeyi planlıyorum. Fakat içinden çıkan stok fan RGB'li falan ben sıvı soğutma kullanıyorum ona ihtiyacım yok. Ordan fiyat yükseltilmiş gibi geldi bana.

Seneye zen3 7nm gelecek. Çok proplem yoksa bilgisayarda bekleyin önerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…