Anladım hocam sağolun. Ben de darboğaz oluyor demek ki. İşlemcimi satıp yenisine geçmeliyim. Öneriniz var mı acaba ?Islemci kullanimi, ekran kartı kullanımından az ise sorun yok. Yüksek ise ekran kartı, işlemciye ağır geliyordur. Yani darboğaz oluyordur. Örnek işlemci %30 ve ekran kartı %99 ise sorun yok ama tersi durum var ise sıkıntı.
Hocam 4k monitöre sahip değilim maalesef. Bu durumda işlemciyi değiştirmeliyim diye düşünüyorum.1080P ve 2K çözünürlükte mutlaka yapıyordur. 4K'da olmaz.
Maalesef hocam. Ayrıca ben fps oyunları oynayan biriyim. Monitörün hertzi çok önemli benim için. 2k 144hz veya 165hz monitörler pahalı geliyorArkadaşlar 2k monitörler pahalı hatirlatirim.![]()
Anladım hocam sağ olun. Ben de darboğaz oluyor demek ki. İşlemcimi satıp yenisine geçmeliyim. Öneriniz var mı acaba?
Hocam 4K monitöre sahip değilim maalesef. Bu durumda işlemciyi değiştirmeliyim diye düşünüyorum.
Maalesef hocam. Ayrıca ben FPS oyunları oynayan biriyim. Monitörün Hertz'i çok önemli benim için. 2K 144Hz veya 165Hz monitörler pahalı geliyor.
Anladım hocam sağ olun. Ben de darboğaz oluyor demek ki. İşlemcimi satıp yenisine geçmeliyim. Öneriniz var mı acaba?
Hocam 4K monitöre sahip değilim maalesef. Bu durumda işlemciyi değiştirmeliyim diye düşünüyorum.
Maalesef hocam. Ayrıca ben FPS oyunları oynayan biriyim. Monitörün Hertz'i çok önemli benim için. 2K 144Hz veya 165Hz monitörler pahalı geliyor.
İsterseniz NVIDIA DSR teknolojisi ile 1080P monitörde 4K çözünürlüğe alabilirsiniz, gerçek 4K kadar kaliteli olmaz ama darboğazdan kurtulursunuz.
İsterseniz NVIDIA DSR teknolojisi ile 1080P monitörde 4K çözünürlüğe alabilirsiniz, gerçek 4K kadar kaliteli olmaz ama darboğazdan kurtulursunuz.
Sağolun hocam fakat ben amatör olarak CS:GO oynuyorum. CS:GO'da 4K grafikler beni olumsuz etkiler. İşlemcimi değiştirme kararı aldım şu an piyasaı araştırıyorum. Sizce AMD yönünden devam mı etmeliyim yoksa Intel'e mi geçiş yapmalıyım?
Şu an AMD lider çoklu çekirdek performanasları Intel'e fark attı, kesinlikle AMD.
Bütçem 3700x'i zorluyor. En yakın zamanda geçmeyi planlıyorum. Fakat içinden çıkan stok fan RGB'li falan ben sıvı soğutma kullanıyorum ona ihtiyacım yok. Ordan fiyat yükseltilmiş gibi geldi bana.Şu an AMD lider çoklu çekirdek performanasları Intel'e fark attı, kesinlikle AMD.
Perfomans artışı fazla olsun derseniz ve bütçeniz yeterli ise 3700X > 3600X > 3600 minumum 3600 alın.
Sistem konusunda çok tedirginim hocam. En yakın zamanda darboğaz sıkıntısını çözmek istiyorum. Seneye umarım daha iyi parçalar alacağım.Seneye zen3 7nm gelecek. Çok proplem yoksa bilgisayarda bekleyin önerim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.