AMD Ryzen 5 3600 sisteme takılabilecek en üst seviye ekran kartı nedir?

Bunun nedeni ne yani 1080de besleyemezken 2k ya da 4kda beslemesi saçma değil mi?
Çözünürlük arttıkça ekran kartına binen yük artar. Bu yüzden yüksek çözünürlükte ekran kartı kendini tam performans kullanabiliyor. Güçlü kartı düşük çözünürlükte kullanınca işlemcinin de güçlü olması gerekiyor kartın kendini tam performans kullanabilmesi için. Detaylı teknik bilgim yok ben sadece kendimde olanı söyledim. Örneğin WarZone'da yerine göre %80'lere düşebiliyor GPU kullanımı. Ama RDR2'de bu sabit %99.

Bu darboğaz değil. 3600, 5700 XT'yi rahatlıkla besler. Buradaki durum GPU'nun az bir kısmının oyuna yeterli olması.
Yani neye göre yeterli? 144 Hz monitör kullanıyorum. Genel olarak 130+ FPS alırken GPU kullanımı %70-80'lere düşüp FPS'in 100'e düşmesi mi yeterli? Niye 144 Hz monitör var ki veya 240 Hz madem ekran kartı kafasına göre yeterli diyip performansını düşürecekse?

1080p monitörünüz var mı yoksa almayı mı düşünüyorsunuz? Biraz daha para biriktirip RTX 3070+ 2K bir monitör de tercih edebilirsiniz, darboğaz olacağını sanmıyorum. Olursa da 2-3 oyunda olur. Şuan da alınacaksa en üst olarak 2070 Super takın bence, daha üstünde 1080p çözünürlükte darboğaz kaçınılmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı