AMD Ryzen 5 3600 Undervolt ve Sıcaklık Düşürme

İşlemciyi Asus TUF B450 Pro Gaming ile kullanıyorum ve BIOS ayarlarında core performance boost gibi bir seçenek bulamadım. İşlemciyi 3.6ghz'da sabit kullanmam için hangi ayarları yapmam gerekiyor, BIOS arayüzüne hakim biri varsa yardımcı olabilir mi?

BIOS bu şekilde. Örnek olarak internetten aldım benim ayarlarım değil.
images.jpg

Stok fan ve MSI B450 GAMING Plus Max ile yaptım işlemleri.
- Override yöntemiyle yaptım.
- Undervolt yapınca performans düştü. Sıcaklıkta kayda değer bir şey gözlemlemedim. 5 derece soğudu.
- 1.15V, 1.2V, 1.25V, 1.3V olmak üzere 4 voltaj değeri denedim içinden sıcaklık-performans değeri olarak en iyisi 1.25V geldi. 80 dereceyi geçmedi. 80'e yakın değerler aldım.
- Hal böyle olunca birkaç araştırma sonucu Core Performance Boost seçeneğinin kapalı olmasını tavsiye eden çoktu. Ben de voltajı eski oto ayarına alıp Core Performance Boost'u kapalıya getirdim.
- Sonuçlar gerçekten etkileyiciydi. 65 derecenin üstünü görmedim sıcaklık olarak. Performans açısından ise sadece %10 bile sayılmayan bir kayıpla tamamladım.
Yani sonuç olarak 3.6'dan 4.2'ye çıkan frekansı tepe olarak 3.6 GHz'e sabitledik.
Sizlere tavsiyem eğer stok fan kullanıyorsanız bu ayarı yapmanız. İnanın şaşıracaksınız.

Merhaba aşağıda göreceğiniz sisteme sahibim.
Ve malesef sürekli çalışan fan sesi ve sadece youtube izlerken bile 65 dereceyi görmesin yeni topladığım pc den beni soğutuyor.

Sizin yaptığınız bu işlemlerin aynısını benim sistem içinde yapabilirmiyim ?
Yoksa farklı değerlermi olmalı ?

Pc parçalarınıın bir kısmı
Ryzen 7 3700x ilemci Msi x470 gaming pro carbon Cooler master masterliquid 240L Msi rtx 208 ti ekran kartı 32 gb 3200 ram

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

@Makin76 o sıvı soğutucunun fanları arızalı aynısının 120L olanı var bende fanları Akasa Viper ile değiştirdim. Sizde değiştirin gürültü felan kalmıyor.

Cevap için teşekkür ederim.

Fanları değiştirmek sanırım sadece ses sorununu engelleyecek.

Ayrıca işlemcinin durup dururken saçma sapan sıcaklıklarını görmesini engellemek için ne yapabilirim acaba?

Cevap için teşekkür ederim.

Fanları değiştirmek sanırım sadece ses sorununu engelleyecek.

Ayrıca işlemcinin durup dururken saçma sapan sıcaklıklarını görmesini engellemek için ne yapabilirim acaba?
Core Performance Boost kapatabilirsin ama bu da işlemcinin turbo frekanslara çıkmasını engeller.

Aynı işlemci ile ayni anakarta sahibim. Msi Core Frozr L soğutucuya sahibim. Boşta işlemci 40-55 arası gidip geliyor. Oyunlarda ise 65 dereceyi geçmiyor. Garip bir şey ama işlemcinin performansından kesinlikle çok memnunum.

Merhaba aşağıda göreceğiniz sisteme sahibim.
Ve malesef sürekli çalışan fan sesi ve sadece youtube izlerken bile 65 dereceyi görmesin yeni topladığım pc den beni soğutuyor.

Sizin yaptığınız bu işlemlerin aynısını benim sistem içinde yapabilirmiyim ?
Yoksa farklı değerlermi olmalı ?

Pc parçalarınıın bir kısmı
Ryzen 7 3700x ilemci Msi x470 gaming pro carbon Cooler master masterliquid 240L Msi rtx 208 ti ekran kartı 32 gb 3200 ram

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Bende de 120L olanı mevcut fanları gayet düzgün çalışıyor. Sizin radyatör arızalı olabilir. Benimde arızalandı garantiye yolladım yenisi geldi. Ayrıca Cooler Mastergel macun iler çok farkeder diye düşünüyorum. Sıvı soğutma ile o değerleri görmesi çok kötü. Masterliquidin bağlantı düzenini tekrar kontrol edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı