AMD Ryzen 5 3600 ve ASUS ROG STRIX 2060 sistem toplama

Yeterli 2060 için zaten önerilen PSU bakarsan 550 Watt yazıyor işlemcide 65 Watt Corsair'de kaliteli bir ürün fazlasıyla yetecekdir

Hocam önerilenden kastı minimum mu demek istiyorlar ayrıca ekran kartı kaç watt çekiyor bilginiz var mı?
Hayırlı uğurlu olsun.

Çok teşekkür ederim hocam en iyileri sizlerin olsun inşallah bu arada Anakart değişikliğine gittim Asus Prime B450M-K 4400MHz (OC) alındı bilginiz olsun.

Hayır minimum değil önerilen PSU ortalamasını alıp yazıyorlar 500 Watt ile de çalışır sistem hatta sitelerde bulunan hazır sistemlerin bazılarında bu özeliklere yakın sistemlerde 400-450-500 Watt olanları var 550 ideal olanı.

Anladım hocam Asus prime B450M-K Anakart modeli ile değiştirdim önerirmisiniz peki sipariş geçtim ancak değiştirmem mümkün bakabilirmisiniz.

B450 cipsetli anakartların hepsi aynı performansı veriyor zaten TUF ve ROG serilerinde overlock daha iyi yapılıyor overlocla işiniz yoksa yeterli olacaktır bende B450 ROG serisini sipariş verdim bende overlock yapmıyacağım ama görseli daha güzeldi belki ilerde 8*2 RAM daha takarım diye 4 slot tercih ettim Prime'da 2 slot var bir de ekran kartı takdığınız yuvada TUF ve ROG serilerinde extra güçlendirme var malzeme kalitesi değişik sadece , normal çalışmada performansda bir değişiklik yok.

Tamamen bütçenize kalmış bütçeniz el verirse tuf serisi tavsiye ederim daha şık duruyor

Fazla güce gerek duymuyorum ancak ben halen psu da takılı kaldım çünkü izlediğim videolarda hep 650 watt 80 ve üstü kullanılmış aklımda bir tek o yer ediniyor.

İzlediğin videolardaki işlemci 2700X 2080 Ti falan sa normaldir şu an yan komşumda 2060 ASUS Prime 3600 işlemci var 550 Watt güç kaynağı ile gayet güzel çalışıyor bende sizin kasadan sipariş verecektim ama bu kasa daha çok hoşuma gitti kumandalı adreslenebilir RGB falan var diye bundan verdim bazı arkadaşlar bundaki güç kaynağını fazla önermiyoruz diyorlar ama gelsin kullanıp bakacağım en geç salı elime ulaşır daha detaylı yazarım o zaman nasıl diye Xigmatek 650W Astro EN41466 Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe.

Yok hayır izlediğim technopat Asus rog strix 2060 ekran kartı sistem toplamasıydı ayrıca başka bir videoda da 600 watt kullanmanızı öneririm diye söylemde bulunuyordu, standart 200 watt performansta 300 watt çalışan bir ekran kartıymış

Bunu görmüştüm ancak kullanacak olduğum ekran kartı Asus rog strix 2060 OC 3 Fanlı olarak belirtmiştim. Size söylediğim anakart üzerinde HDMI özelliği yok sadece DVI ve VGA yazıyor bu çok önemli midir ?

Çok teşekkür ederim hocam daha iyileri sizin olsun inşallah. Sistem şuanda hazır sadece aklıma takılan prüzleri kaldı üstteki yorumumda ki sıkıntılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…