AMD Ryzen 5 3600 voltaj düşürme

1.34 Voltaj değeriyle 4.2 ghz yakaladım. Arkadaşların dediği gibi voltaj aşırı düşük. 1.4'ten sonrası da fazla. O aralıkları bulman lazım.

Oldukça düşük bir değer 1.1125mV. Anakartın nedir? Kısa vadede stabilite için CB 20 de çalıştırabilirsin. Prime95'te 2 dakikada hiçbir çekirdek kapamadı mı kendini?
Prime95'te hiçbir çekirdek kapanmadı. Kontrol ettim. Anakartım B450-A PRO MAX.

Son düzenleyen: Moderatör:
@psychomax13 Şanslısın o zaman. 4.2 falan dene hazır güzel bir silikon denk gelmişken. Anakart da şahane.
Sıcaklık değerleri korkutuyor beni. Çok çıkmasını istemem. Soğutucu aldığım zaman denemek isterim. Prime95 testinde derecenin yüksek çıkması beni endişelendirmeli mi? Voltajı biraz daha aşağı çekip 3.9 yapmalı mıyım yoksa? Cinebench 20 testinde maksimum derece 73 gördüm bu arada.

Anakartım msi B450 gaming plus max.Ryzen 5 3600 islemcimi biosda nasıl undervolt yaparak sıcaklık düşüşü sağlayabilirim.O kadar araştırdım.Nasıl yapılır bulamadım.Bu işlerden anlarım.Sizlerden ricam biosta CPB kapalı mı olacak?Voltajı manuel nerden degistirecegim?İşlemci frekansı da elle mi girilecek ve nereye yazılır?Ya da başka ayarlar mı var?Yok mu yardım edecek?

Anakartım msi B450 gaming plus max.Ryzen 5 3600 islemcimi biosda nasıl undervolt yaparak sıcaklık düşüşü sağlayabilirim.O kadar araştırdım.Nasıl yapılır bulamadım.Bu işlerden anlarım.Sizlerden ricam biosta CPB kapalı mı olacak?Voltajı manuel nerden degistirecegim?İşlemci frekansı da elle mi girilecek ve nereye yazılır?Ya da başka ayarlar mı var?Yok mu yardım edecek?
Öncelikle kısaltmaları ve özel/ yabancı kelimeleri büyük harfle yaz ve bunun hakkında konu aç.

msi b450 gaming plus max anakartımla;
amd ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum.iyi.ki almışım
6 yıldır kullandığım aerocool vs600w power supply önceki sistemde kullandım .yeni sisteme ayak uyduramadı kilitlenme mavi ekran hataları sebebi ile emekliye ayırdım.
fsp hydro gpro 850 w 80+gold yeni sisteme monte ettim .

işlemci daha düşük voltajlarda çalışıyor ancak yüke binince mavi ekran yiyor . denemelerimde en iyi sonucu 4.2 ghzde stabil olarak 1.260v ayarında buldum ve öyle kullanıyorum.
kararlılık testleri, en zorlu oyunlarda banamısın demedi.saatlerce günlerce bu ayarda kullandım,halada kullanıyorum; takılmadan ısınmadan çalıştırıyorum...
bu ayarlar benim için uygundur.daha ne olsun muhteşem

@psychomax13 Prime95 ile Small FFTs testi yapar mısın? 15 Dk.
Oldukça düşük bir değer 1.1125mV. Anakartın nedir? Kısa vadede stabilite için CB 20 de çalıştırabilirsin. Prime95'te 2 dakikada hiçbir çekirdek kapamadı mı kendini?

Merhabalar,

4.1 GhZ için 1.25V ile bir sürü test yaptım ve hiçbir çekirdek kapatma sorunu yaşamadım. Aşağıda açtığım konu yer alıyor, değerler için yorum yapabilirseniz çok sevinirim :) Sabit olarak 4.1 GhZ kullanmayacağım, sadece oyuna girerken Ryzen Master'dan manuel OC yapıp oyundan çıktıktan sonra da eski haline döndüreceğim stok hali 3.6 GhZ'e.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı