AMD Ryzen 5 5500 115 dereceyi gördü

Seul Force

Kilopat
RAM
16 GB 2400MHz
Anakart
Asus B350M-A
Eski işlemcim olan Ryzen 5 1500X bana artık yeterli gelmediğinden dolayı yerine R5 5500 aldım ve BIOS'u hiç ellemeden taktım. Sistem açıldığında BIOS otomatik olarak sıfırlandı ve sistem açıldı. Sıcaklık testleri ve performans testi yapmak için Cinebench de multi Core testi yaptım ve işlemci 110-115 derece arası git gel yaptı ve 2-3 dk sonra PC kendini otomatik olarak kapattı. Burada kafama takılan sorun şu, işlemcinin Max dayanabileceği değerler 95 derece idi. Fakat işlemci 115-120 dereceleri gördü.

Acaba işlemci zarar görmüş müdür? Ne yapmam gerekir?

Anakartın BIOS sürümünü tekrardan güncelledikten sonra tekrardan sıfırlama işlemi yapıp Ryzen Master'dan curve optimizer ile tekrardan ayarlama yapmayı düşünüyorum.

Not: Bu olaydan sonra ısınma problemimin eski kullandığım soğutucudan olabileceğini düşünüp kutu içinden çıkan hazır termal macunlu soğutucusunu taktım ve + olarak Ryzen Master'dan curve optimizer ile ayar yaptım ve işlemcinin sıcaklık değerlerimin 25 Max 75 derece olarak değişti.

Dosya Ekleri

• FC7F1A1F-556E-4351-839C-A20C74CB3D4C.jpeg
    144,7 KB · Görüntüleme: 55
Fan tam oturmamıştır. Oyunlarda stok fanla 75-80 derece sıcaklık olması lazım.

Hocam işlemcinin üstüne de sürdünüz mü termal macun?

Yazdığım gibi, soğutucuları değiştirdim ve termal macun uygulamasını da tekrarladım.
Zaten şu anlık sıcaklık sorunum yok sadece aklımda şu soru var, acaba işlemciye bir zarar gelmiş midir?

Aynı sorundan müstaribim 7700 işlemcim 107 dereceyi gördü. Acaba zarar gördümü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…